Het is alweer vrijdagmiddag en de klok tikt alweer bijna vijf uur aan. De meeste van jullie hebben dan weekend. Vorige week was het enorm regenachtig, maar vandaag is de zon vol aanwezig. Kom maar op met de Lente! We hebben een aantal leuke dingen voor jullie onder elkaar gezet. Vandaag is het 15 februari Nationale Warmetruiendag (even de zon wegdenken). Achter deze dag zit trouwens wel een goede gedachte.
Met hart voor het klimaat en oog voor zuinig energieverbruik. Dit is dé gelegenheid om een warme trui aan te trekken en de verwarming wat lager te zetten. Maar ook om eens na te denken over manieren om meer energie te besparen. Zo bespaart de universiteit van Tilburg sinds 2012 ieder jaar €50,000 door de verwarming 1 graad lager te zetten. Dat is nog eens een flinke besparing!
Ben jij een groot fan van motors? Ga dan naar de motorbeurs in Utrecht.
Wanneer: 14 februari tot 17 februari 2019
Je kan daar accessoires/gereedschap scoren, cursussen volgen en natuurlijk heel veel motoren bekijken. Daarnaast zijn er ook offroad motoren die je kunt bewonderen tijdens de Custom Bike show.
Een perfect uitstapje voor de motor liefhebber.
Neem ook een bezoekje aan de Swan Market aan de Tramkade in Den Bosch. Daarnaast biedt de markt ook de gelegenheid om lekker te ontspannen dankzij de aanwezige live muziek en beschikbare hapjes en drankjes.
Er zijn ook klassieke draaimolens en springkussens aanwezig. Dit is natuurlijk ideaal voor de kinderen! Het is dus een ontspannen dag voor het hele gezin.
Wanneer: zondag 17 februari van 11:00 tot 17:00.
Wij hebben een aantal toffe Netflix films onder elkaar gezet. Een film kijken zonder reclames is toch veel relaxter? Bekijk hieronder onze top 3:
Ingrediënten:
4 eiwitten,
200 gr. rietsuiker,
40 gr. geroosterde gemalen hazelnoten
voor de praliné:
100 gr. rietsuiker
100 gr. geroosterde hazelnoten
voor de vulling:
250 gr. mascarpone,
250 gr. volle kwark,
1 eetl. witte basterd,
3 eetl. karamelsaus
Schuimlaag: klop de eiwitten half stijf, doe er langzaam de suiker bij. Spatel als laatste voorzichtig de hazelnoten door. Teken op een laag bakpapier twee ringen van 20 cm doorsnee en bestrijk die met de schuimlaag. Bak 3 uur in een oven op 100 graden. Dit kan een dag van te voren. Bewaar in een afgesloten plastic zak.
Praliné: smelt 100 gram suiker in een pan met dikke bodem tot het lichtbruine karamel wordt. Doe er dan in één keer de hele hazelnoten bij en roer goed. Giet deze massa op een stuk bakpapier en laat afkoelen. Doe het dan in een plastic zak en sla het in grove stukken. Dit kan ook een dag van te voren.
Afwerking:
Vulling: Roer de mascarpone met de kwark en basterdsuiker door elkaar, en een goed deel van de praliné.
Bestrijk de meringues elk met de helft van de vulling en zet boven op elkaar. Maak af met de karamelsaus en de overgebleven praliné.
*Direct serveren. Kan niet bewaard worden.
Bron: www.datvindiklekker.com
Iedereen een heel fijn weekend en geniet ervan!
15 februari 2019
Blog
No Comments