Het is warm en je weet niet wat je gaan moet maken.. gisteren stond de barbecue al aan. Maar wat ga je deze week weer allemaal maken? Wij hebben vijf gemakkelijke recepten onder elkaar gezet die helemaal summer proof zijn. Wil je al onze opgeslagen recepten bekijken? Ga dan naar ons Pinterest account, klik hier om naar onze pagina te gaan. Je kan hier echt van alles vinden; toetjes, diy’s, huis inspiratie, tuin inspiratie, handige tips en tricks, huizen van hout, tapas en veel gezonde recepten. Maar goed, laten we eerst beginnen met deze vijf overheerlijke recepten.
3/4 kop mayonaise
1/4 kop zure room
1 eetlepel rode of witte wijnazijn
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 snufje kristalsuiker
3 grote komkommers fijn gesneden
1 middelgrote rode ui
Klop de mayonaise, zure room, rode of witte wijnazijn, Italiaanse kruiden, olijfolie, knoflook, zout, peper en suiker door elkaar in een middelgrote kom.
Voor het beste resultaat bedek en koel je de dressing minstens een uur tot een volledige dag voordat je de salade maakt. Snijd de komkommers en de rode uien in dunne plakjes. Meng de dressing samen met de ui en de komkommer. Deze salade smaakt het beste wanneer de dressing vooraf wordt gemaakt, en gedurende ten minste een uur en maximaal 24 uur wordt gekoeld voor het opdienen. Je kan deze salade nog zo’n 1-2 dagen gekoeld bewaren in de koelkast.
Bekijk hier het volledige recept.
4 maiskolven
¼ kopje zure room
¼ kopje mayonaise
½ kopje Cotija-kaas, verkruimeld (mag ook Parmezaanse kaas of fetakaas zijn)
2 teentjes knoflook, geplet (of fijngehakt)
¼ theelepel fijn zeezout
Sap en schil van 1 limoen
1/4 kopje koriander, fijngehakt
½ theelepel chipotle chilipoeder
Voorbereiding:
Verwarm je oven tot ongeveer 200 graden. Je kunt de maïs grillen met het kaf eraan of eraf. Wanneer je het kaf eraf haalt krijg je mooie grillstrepen op de maiskolven. Ook gaat de grillsmaak erop vooruit!
Laat je maïs 10 minuten in water weken voordat je gaat grillen. Spuit je blik licht in met kookspray. Plaats de maïs op de grill en gril deze ongeveer 12 minuten, draai de kolven om de 3 minuten 1/4 slag. Meng de topping-saus door de Zure room met de mayonaise, cotija-kaas, knoflook, limoenschil + het sap en de koriander. Bedek royaal elke maïskolf met het kaasmengsel, bestrooi met een beetje chipotle chilipoeder en bedek met een beetje extra cotija-kaas en koriander.
Eetsmakelijk!
Benodigdheden:
Voor de boterkoekbodem:
Voor de cheesecakelaag:
Eventueel bovenop:
Medium cakevorm (van 21 m) of indien je een taart wilt maken verdubbel de hoeveelheid bij een 24 cm springvorm
Ingrediënten
3/4 kop biologische rietsuiker
1/4 kopje honing
1/4 kopje vers grapefruitsap
2 grote reepjes grapefruitrasp
2-3 grote takjes verse rozemarijn
1-2 delen rozemarijn eenvoudige siroop
2 delen vers grapefruitsap
3-4 delen bruisend water
verse rozemarijntwijgen
grapefruitplakken voor serveren/garnering
Bereiding
Verwarm het water, suiker, honing en het grapefruitsap in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur, onder af en toe roeren tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten. Voeg het grapefruitrasp en rozemarijn toe en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Haal van het vuur en laat maximaal een uur trekken. Zeef door een fijne zeef in een glazen pot en laat afkoelen voor het opdienen. Kan van tevoren worden gemaakt en ongeveer een week in de koelkast worden bewaard.
Maak de honingrozemarijn grapefruit frisdranken: Vul een longdrinkglas met ijs om te serveren. Voeg de eenvoudige rozemarijn siroop en verse grapefruitsap toe. Roer om te combineren. Top af met soda of bruiswater. Garneer met plakjes grapefruit en / of een takje rozemarijn.
Serveer en geniet!
Bron: www.forkknifeswoon.com
Ingrediënten
Voorbereiding
Bron: www.metvijfaantafel.be
Molto Gustoso!
Wij gaan zeker meerdere gerechten uitproberen! Veel plezier met koken en geniet ervan, cheers!
30 juli 2019
Blog
No Comments