Confianza.

Social.

17843
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17843,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.11,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

5 summer proof recepten

Het is warm en je weet niet wat je gaan moet maken.. gisteren stond de barbecue al aan. Maar wat ga je deze week weer allemaal maken? Wij hebben vijf gemakkelijke recepten onder elkaar gezet die helemaal summer proof zijn. Wil je al onze opgeslagen recepten bekijken? Ga dan naar ons Pinterest account, klik hier om naar onze pagina te gaan. Je kan hier echt van alles vinden; toetjes, diy’s, huis inspiratie, tuin inspiratie, handige tips en tricks, huizen van hout, tapas en veel gezonde recepten. Maar goed, laten we eerst beginnen met deze vijf overheerlijke recepten.

 

 

We beginnen met een frisse komkommer salade

 

Ingrediënten

 

3/4 kop mayonaise
1/4 kop zure room
1 eetlepel rode of witte wijnazijn
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 snufje kristalsuiker
3 grote komkommers fijn gesneden
1 middelgrote rode ui

 

Hoe maak je deze heerlijke salade?

 

Klop de mayonaise, zure room, rode of witte wijnazijn, Italiaanse kruiden, olijfolie, knoflook, zout, peper en suiker door elkaar in een middelgrote kom.

 

Voor het beste resultaat bedek en koel je de dressing minstens een uur tot een volledige dag voordat je de salade maakt. Snijd de komkommers en de rode uien in dunne plakjes. Meng de dressing samen met de ui en de komkommer. Deze salade smaakt het beste wanneer de dressing vooraf wordt gemaakt, en gedurende ten minste een uur en maximaal 24 uur wordt gekoeld voor het opdienen. Je kan deze salade nog zo’n 1-2 dagen gekoeld bewaren in de koelkast.

 

Bekijk hier het volledige recept.

 

 

Overheerlijke maiskorven met zure room

 

4 maiskolven
¼ kopje zure room
¼ kopje mayonaise
½ kopje Cotija-kaas, verkruimeld (mag ook Parmezaanse kaas of fetakaas zijn)
2 teentjes knoflook, geplet (of fijngehakt)
¼ theelepel fijn zeezout
Sap en schil van 1 limoen
1/4 kopje koriander, fijngehakt
½ theelepel chipotle chilipoeder

 

Voorbereiding:

 

Verwarm je oven tot ongeveer 200 graden. Je kunt de maïs grillen met het kaf eraan of eraf. Wanneer je het kaf eraf haalt krijg je mooie grillstrepen op de maiskolven. Ook gaat de grillsmaak erop vooruit!

Laat je maïs 10 minuten in water weken voordat je gaat grillen. Spuit je blik licht in met kookspray. Plaats de maïs op de grill en gril deze ongeveer 12 minuten, draai de kolven om de 3 minuten 1/4 slag. Meng de topping-saus door de Zure room met de mayonaise, cotija-kaas, knoflook, limoenschil + het sap en de koriander. Bedek royaal elke maïskolf met het kaasmengsel, bestrooi met een beetje chipotle chilipoeder en bedek met een beetje extra cotija-kaas en koriander.

 

Eetsmakelijk!

 

 

Cheesecake uit cakevorm met boterkoekbodem

 

Benodigdheden:

 

Voor de boterkoekbodem:

 

  • 50 gram boter
  • 50 gram fijne suiker
  • 1/2 ei
  • 65 gram bloem
  • snufje zout

 

Voor de cheesecakelaag:

 

  • 300 gram roomkaas (je kan ook 400 gram gebruiken)
  • 115 gram fijne suiker
  • 2,5 ei
  • 1/2 eidooier
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 30 ml slagroom
  • 1/2-1 theelepel vanille-extract

 

Eventueel bovenop:

 

  • rest van de slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zelf kan je wat nougatine over de cheesecake strooien. Maar je kan ook cacaopoeder/nootjes eroverheen strooien.

 

Medium cakevorm (van 21 m) of indien je een taart wilt maken verdubbel de hoeveelheid bij een 24 cm springvorm

 

Bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek  je medium cakevorm met bakpapier.
  2. Klop de boter met de suiker tot het lekker romig is. Voeg het ei, de bloem en het snufje zout erbij. Bedek je vorm met het deeg dat een beetje korrelig is maar zich goed laat plat drukken. Bak de bodem een kleine 20 minuten in de oven.
  3. Haal de bakvorm uit de oven; tijd om je cheesemix te maken en toe te voegen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden. Plaats een schaal onderin de oven met water. De stoom van het water en het rustig laten afkoelen geven de cheesecake een mooie egale bovenkant.
  4. Mix de roomkaas goed door zodat alle klontjes eruit zijn. Voeg de suiker toe. Hierna volgt een ei en mix totdat het ei goed is opgenomen. Voeg vervolgens op deze manier ei voor ei toe. Mix de slagroom, de maïzena en het vanille extract toe.
  5. Verhuis je mix op de bodem en bak de cheesecake 2 uur in de oven. Zet na 2 uur de oven uit, maar open de deur niet!
  6. Laat de cheesecake rustig afkoelen. Na een uur of 2 kun je hem uit de oven halen.

 

 

Honing Rozemarijn Grapefruit sap

 

Ingrediënten

 

3/4 kop biologische rietsuiker
1/4 kopje honing
1/4 kopje vers grapefruitsap
2 grote reepjes grapefruitrasp
2-3 grote takjes verse rozemarijn
1-2 delen rozemarijn eenvoudige siroop
2 delen vers grapefruitsap
3-4 delen bruisend water
verse rozemarijntwijgen
grapefruitplakken voor serveren/garnering

 

Bereiding

 

Verwarm het water, suiker, honing en het grapefruitsap in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur, onder af en toe roeren tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten. Voeg het grapefruitrasp en rozemarijn toe en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Haal van het vuur en laat maximaal een uur trekken. Zeef door een fijne zeef in een glazen pot en laat afkoelen voor het opdienen. Kan van tevoren worden gemaakt en ongeveer een week in de koelkast worden bewaard.

Maak de honingrozemarijn grapefruit frisdranken: Vul een longdrinkglas met ijs om te serveren. Voeg de eenvoudige rozemarijn siroop en verse grapefruitsap toe. Roer om te combineren. Top af met soda of bruiswater. Garneer met plakjes grapefruit en / of een takje rozemarijn.

 

Serveer en geniet!

 

Bron: www.forkknifeswoon.com

 

 

Snelle gnocchi met kerstomaatjes

 

Ingrediënten

 

  • 600 g gnocchi
  • 30 kerstomaatjes
  • 150 g coppa (of pancetta)
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 1 teentje look
  • 20 cl tomaten passata (tomaten puree, tomatensaus)
  • 20 cl lichte room
  • een klein scheutje olijfolie
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper

 

Voorbereiding

 

  1. Kook de gnocchi in licht gezouten water gaar. Dit gaat vrij snel: verse gnocchi zijn met 2 à 3 minuten goed.
  2. Was en halveer de kerstomaatjes. Was de blaadjes basilicum en scheur ze in kleinere stukjes.
  3. Neem een grote pan om de saus te maken en verhit er een klein scheutje olijfolie in. Snijd de coppa in reepjes en bak ze aan in de pan. Pers er na enkele minuten bakken het teentje knoflook over uit en meng even door elkaar.
  4. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe aan de pan, meng alles goed door elkaar en laat de kerstomaatjes enkele minuten mee bakken.
  5. Voeg de tomaten passata en de room toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat de saus even pruttelen en door en door warm worden.
  6. Kruid de saus met vers gemalen peper.
  7. Trek of snijd het bolletje buffelmozzarella in stukjes en voeg ze aan de saus toe, dit mag samen met de gescheurde blaadjes basilicum.
  8. Voeg nu ook de gekookte gnocchi toe aan de pan, schep alles voorzichtig om en laat je gerecht nog heel kort terug opwarmen.
  9. Verdeel de gnocchi over de borden en werk eventueel af met nog enkele blaadjes basilicum.

 

Bron: www.metvijfaantafel.be

 

Molto Gustoso!

 

 

Wij gaan zeker meerdere gerechten uitproberen! Veel plezier met koken en geniet ervan, cheers!


			
Date

30 juli 2019

Category

Blog

Tags
pinterest, recepten
No Comments

Post a Comment