Confianza.

Social.

17345
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17345,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

6 ontspanning tips na een dag werken

6 ontspanning tips na een dag werken

Wanneer de werkdag erop zit en het tijd is om naar huis te gaan is het ’tijd voor wat ontspanning’. Uiteraard zijn er thuis ook verplichtingen, maar even een momentje voor jezelf zoeken ’s avonds is toch wel lekker en belangrijk. Je kan fysiek en mentaal ontspannen of inspannen.

 

Als ik mezelf niet perse fysiek wil inspannen dan volstaat: Netflix, internet, gezellig ouwehoeren, een avondje bankhangen of juist een potje Yatzee of Katan prima. Even niet nadenken is natuurlijk heerlijk maar gewoon even een ouderwets spelletje spelen kan ook heel relaxend werken.

 

Als je niet tegen je verlies kan moet je dit natuurlijk niet gaan doen, of je partner moet je telkens laten winnen; ). Met deze tips kan je in ieder geval helemaal ontspannen. Je zet je ‘to do’ lijstjes eventjes in de wacht. Laat de stress van je schouders glijden en nu ga je even flink genieten;

 

  1. Wandelen

Dan heb ik het niet over een rondje in het dorp of in je stad maar zoek de zee of het bos op. Je hebt even een plek nodig waar je niet teveel prikkels om je heen hebt. Een paar mensen om je heen die daar ook genieten van de omgeving is natuurlijk niet erg. Je wordt in ieder geval niet om de paar meter aangesproken door mensen die willen weten hoe het met je gaat. Dit komt in steden misschien niet zo vaak voor maar in dorpen is dit vaak wel het geval.

 

  1. Netflix/Bankhangen

Dit is natuurlijk iets van deze tijd. Tenminste, niet het bankhangen maar wel Netflix. Je hebt geen reclames meer, je serie gaat precies verder waar jij de vorige keer bent gestopt. Je kan door tv kijken enorm tot rust komen. Je kiest voor een film/serie met humor, thriller of juist een heerlijke drama.

 

  1. De jacuzzi (of je bad, óók lekker)

Bijna iedereen kan een warme douche of juist een bad waarderen. Sommige mensen gaan liever naar de sauna maar dit kan je natuurlijk ook deels thuis creëren. Oké, niet iedereen heeft een jacuzzi maar in je bad kan je ook een bruisbal gooien en genieten van de geur en de bubbels. Bij de winkel Lush kan je ook heerlijke bad tools halen zoals een bubblebar. Zorg ervoor dat het schuim niet tot je plafond stijgt. Wist je dat de Lush heel goed om gaat met hun producten en de natuur? Ze recyclen en je kan drie lege potten inleveren van dit merk en dan krijg je een gratis masker. Ook testen ze niet op dieren dus ik hoor alleen maar plus punten.

 

  1. Sporten

Zelf ga ik ook twee/drie keer in de week naar de fitness, Arie is meer van het hardlopen en boxen (hij is een voetbalfanaat, maar zijn knie laat dit niet meer toe) en Job houdt ook van voetballen. Verder werkt sporten ook ontspannend vooral wanneer je ziet hoe goed je, je best hebt gedaan ‘altijd handig zo’n horloge die je calorieën telt’. Maar goed: een flink stuk lopen, fietsen of achter je Playstation dansen telt natuurlijk ook mee.

 

  1. Negeer je telefoon

Leg je mobiel aan de kant of zet je telefoon op stille modus. Wij zijn tegenwoordig zo in de weer met onze telefoon dat alles langs ons heen gaat. Even dit checken, even die nog appen, oh ik moet ook nog een foto plaatsen. Check even je telefoon nadat je klaar bent met werken en voor je gaat slapen het liefst 2 uur geen contact maken met je blauwe schermpje. Hierdoor kom je ook sneller in slaap, dus kom je slecht in slaap? Lees een tijdschrift/boek en leg voorlopig al je blauwe schermen ‘ook geen tv kijken’ aan de kant.

 

  1. Draag comfortabele kleding

Je zakelijke outfit mag uit en plof maar snel neer in je meest comfortabele outfit. Het is sowieso echt heerlijk om je werkkleding uit te trekken. De een heeft het liefst een grote trui aan, de ander kiest voor een trainingsbroek maar je moet in ieder geval iets aantrekken wat jij het meest fijn vindt zitten. Hierdoor ben je al een stuk meer relaxed.

 

Wij hopen dat je nu helemaal kan ontspannen met deze tips en tricks!

 

Fijn weekend!

Date

19 oktober 2018

Category

Blog

No Comments

Post a Comment