Confianza.

Social.

1038
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1038,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Be the best

Er kan er maar een de beste zijn. Maar er zijn zoveel takken van sport, dat iedereen kan uitblinken. Talent is een breed begrip, het beste te onderscheiden door twee benaderingen; is iemand een talent of heeft iemand een talent. ‘Everybody is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole live believing it is stupid.’

 

Iedereen heeft talent

In het bedrijfsleven wordt talent vaak gezien als iemand met veel potentie, die later een plek in kan gaan nemen in het management. In die zogenaamde ‘high potential’ wordt veel geïnvesteerd. Opleidingen, privileges, betere arbeidsvoorwaarden. En dan allemaal om ervoor te zorgen dat hij/zij niet de deur uitloopt, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar is dit wel fair? In onze benadering heeft iedereen talent. Het is maar net waar je de focus op legt. In elke organisatie heeft het personeel de grootste toegevoegde waarde. En in dat team heeft ieder individu weer zijn kracht. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dit is een vereiste voor optimale prestaties. Ons devies aan bedrijven is dan ook om hierin te investeren en dit te waarborgen.

 

Wat is mijn talent?

Talent is iets ongrijpbaars. Je weet niet waarom, maar het gaat je vaak makkelijk af. Je raakt er niet over uitgepraat en je collega’s vragen opeens opvallend veel om jouw hulp bij dat ene onderwerp. Dit zijn indicatoren dat daar je talenten liggen. Zonder dat je er veel moeite voor moet doen, kun je op deze manier al een inschatting maken van jouw sterke punten. Lukt dat niet, ga eens in gesprek met vrienden, familie en collega’s. Zij kunnen van een afstandje zien wanneer jij enthousiast raakt. Wees vooral niet te bescheiden. Je mag jezelf af en toe best op de borst kloppen.

 

Blink uit!

Uiteindelijk is talent niet wat ervoor zorgt dat je uitblinkt. Lebron James oefent iedere dag 1000 vrije worpen. Hard werken, discipline en de juiste werkhoudingzijn essentieel om het beste uit jezelf te halen.

Date

18 september 2018

Category

Blog