Confianza.

Social.

Bewustwording in duurzaamheid
18504
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18504,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Bewustwording in duurzaamheid

Wereld recycling dag

Bewustwording in duurzaamheid

Duurzaam met je middelen omgaan, dat is wat de klok slaat anno 2021. Fijn dat ook in de maak-industrie de mogelijkheden voor hergebruik van rest- en/of gerecyclede materialen steeds meer wordt ingezien.

 

Niet heel vreemd dus, dat onze klanten zich meer en meer bezig houden met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Hoe zij dit doen? Onder andere door te werken met (FSC-/DUBOkeur-) gecertificeerde toeleveranciers, het toepassen van lokaal Inlands hout en het gebruik van natuurlijk isolatiemateriaal.

 

Maar niet alleen bij bedrijven zien we dat duurzaamheid steeds vaker op de agenda staat. Ook binnen het onderwijs wordt dit onderwerp omarmt. Zo is bijvoorbeeld het Hout- en Meubileringscollege druk bezig met het integreren van de verschillende vormen van duurzaamheid in hun lessen.

 

Wist je dat zelfs hun nieuwe schoolplein in Amsterdam op circulaire wijze wordt vormgegeven? Verkregen restmaterialen van bedrijven uit de omgeving worden hier ingezet. Eerlijk is eerlijk, we zagen foto’s online, dat ziet er héél goed uit (kijk voor het gemak zelf even op de site van het HMC)!

 

En dat is nog niet alles. Op het HMC wordt eveneens gewerkt met een ‘product paspoort’, waarbij studenten een product-analyse moeten maken. Dit alles met het oog op het creëren van bewustwording. Wat hebben ze geproduceerd en welke impact heeft dit gehad op het milieu?

 

 

 

Nu wil je natuurlijk weten wat wij bij Confianza er zelf aan doen? Nee, helaas.. ons dak is nog niet bezaaid met zonnepanelen en er staat ook geen windmolen in onze achtertuin. Wel printen we zo min mogelijk uit, scheiden we keurig ons afval, rijdt Arie elektrisch, probeert Daniëlle het gebruik van plastic tot een minimum te beperken en leveren we braaf onze koffiecups in ter recycling. Nee, we zijn er nog lang niet, maar het start allemaal met (daar is ‘ie weer!) bewustwording. En het zetten van daadwerkelijk een eerste stap. Rome was ook niet in één dag gebouwd.

 

We sluiten af met deze slogan. Al in de jaren ’90 geïntroduceerd, maar nog steeds hartstikke actueel.

‘Een beter milieu, begint bij jezelf.’

 

 

 

 

 

 

Wij vinden het natuurlijk heel fijn dat onze koffieleverancier onze koffiecups recyclet. Dat drinkt een stuk lekkerder! Maar wist jij ook dat goede koffie op het werk onontbeerlijk is? Je leest het hier.

 

Vond jij dit artikel leuk om te lezen en wil je niets missen? Laat je mailadres dan achter, zorgen wij ervoor dat jij binnenkort de aller-aller-eerste Giornale di Confianza ontvangt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date

18 maart 2021

Category

Blog

Tags
alleengajesnellerdoorsamentewerkengajeverder, confianza, DUBOkeurmerk, duurzaamheid, FSCkeurmerk, gerecycledematerialen, hergebruik, Inlandshout, natuurlijkisolatiemateriaal, recruitment, recycling, restmaterialen, welzijninwerkwerkt, Wereldrecyclingdag