Confianza.

Social.

18521
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18521,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Boost je gezondheid

Boost je gezondheid

Uit ervaring weten wij dat gelukkige werknemers niet alleen productiever zijn, maar ook creatiever, inventiever en meer betrokken. Hebben meer voor elkaar over, voelen zich verbonden en – ook niet geheel onbelangrijk – hebben meer plezier in hun werk. Wij zeggen dan ook niet voor niets dat welzijn in werk werkt.

 

Vandaag de dag is een goede weerstand geen overbodige luxe en vraagt om meer dan alleen gezond eten. We helpen je graag op weg. Hieronder 3 tips om je weerstand te boosten!

 

  • Maak eens wat vaker een ‘ommetje’

Iedere dag bewegen is niet alleen goed voor je lijf, ook voor je koppie! Je komt letterlijk én figuurlijk beter in je vel te zitten. Niet heel gek dus dat de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting momenteel razend populair is. Mocht je het nog niet kennen, Neuropsycholoog Erik Scherder – onder andere bekend van zijn minicollege ’s op de NPO – deelt interessante hersenfeitjes terwijl jij de benen strekt. Wat ook leuk is aan de app, is dat je groepen aan kunt maken. Nodig bekenden uit om mee te wandelen. Dit zorgt voor een klein competitief element, doordat je kunt zien wie het meeste heeft gewandeld. Kom je uit je werk en heb je geen zin meer om de benenwagen in te zetten? Misschien geeft een blik op de ‘ranglijst’ je net even dat ene zetje. We gaan de goede kant op qua weer, waar wacht je nog op?

 

    • Eet vaker producten van het seizoen

Over gezonde voeding is al heel veel informatie te vinden, dus daar gaan we je niet mee vermoeien. Wèl vragen wij je aandacht om eens vaker te kiezen voor seizoensgroente en fruit. Want wist jij dat seizoen producten meer voedingsstoffen bevatten? Dat heeft te maken met het feit dat voedingsstoffen na het telen afnemen. Dus hoe sneller het op jouw bord beland, hoe beter! Daarnaast zijn er minder pesticiden en conserveringsmiddelen nodig om seizoen producten te telen en goed te houden. Welke groente en fruit er nu hot en happening zijn? Neem hier een kijkje voor meer info of vraag ernaar bij jouw lokale groenteboer!

 

  • Word blij van je werk

Goed, dan beweeg je regelmatig en eet je voornamelijk gezond, wat kun je dan nog meer doen om je weerstand op peil te houden? Haal geluk uit het werk dat je doet! Uit onderzoeken is gebleken dat men gelukkiger is wanneer men voldoening haalt uit het werk. Voor iedereen heel persoonlijk én verschillend. Ga voor jezelf eens na, waar word jij blij van in je werk? Fijne collega’s en een goede sfeer op de werkvloer doen tevens een duit in het zakje. Niet heel vreemd dus dat wij bij intakegesprekken goed doorvragen om er achter te komen waar jij je als een vis in het water gaat voelen.

 

Maak werk van je weerstand en je werkgeluk. Wij denken graag met je mee.

 

 

 

Lees hier meer over de werkwijze van Confianza!

 

Vond jij dit leuk om te lezen en wil je niets missen? Laat je mailadres dan achter, zorgen wij ervoor dat jij binnenkort de aller-aller-eerste Giornale di Confianza ontvangt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date

6 april 2021

Category

Blog

Tags
boostjegezondheid, confianza, gezondaanhetwerk, metpleziernaarhetwerk, plezierophetwerk, recruitment, welzijninwerkwerkt