Confianza.

Social.

17624
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17624,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Maak een carrière switch naar Pizzabakker

Maak een carrière switch naar Pizzabakker

Ben jij ook gek op pizza’s? Maar heb je geen idee hoeveel werk en liefde hierin zit? Lees dan zeker even dit artikel. Sinds een aantal weken is er een nieuwe opleiding opgedoken. Dit was vooral op het nieuws en in de kranten te zien. Deze nieuwe opleiding van de Utrechtse stichting Dok30 is speciaal voor het diploma Pizzaiolo. Als je dit diploma haalt, kan je gegarandeerd aan de bak als… ja,ja.. Pizzabakkert! Laatst kregen de eerste 9 pizzabakkers hun diploma. Voor de volgende ronde hebben al ruim 50 mensen zich aangemeld!

 

Voor ons een mooi voorbeeld van: ‘’waar een wil is, is een weg’’. Wij stimuleren bedrijven steeds vaker om niet meer op zoek te gaan naar ‘’het schaap met de 5 poten’’. Gelukkig zien we nu steeds vaker processen ontstaan vanuit competenties i.p.v. ervaring of achtergrond.

 

De vraag naar pizza’s is groot en zal ook blijven groeien

 

Overal in Nederland verschijnen nieuwe pizzeria’s. In de afgelopen drie jaar is het aantal pizzeria’s zelfs met 10% gegroeid! En al deze pizzeria’s hebben een pizzabakkert nodig. In Utrecht alleen al openen er de komende tijd ruim vijf grote restaurants die pizza’s op de kaart hebben staan. De vraag is groot en zal ook blijven groeien. Wie is er nou niet gek op pizza? Als je bij een echte pizzeria gaat eten is de menukaart oneindig. Voor iedereen zit er wel iets tussen. Tegenwoordig heb je zelfs een chocolade pizza! Wat ons betreft bizar en het heeft weinig te maken met de Italiaanse historie…

 

Een stukje geschiedenis

 

We kunnen hier een saai stukje over het ontstaan van de pizza oprakelen van bijvoorbeeld Wikipedia. Één van onze collega’s is echter net terug uit Napoli en kwam terug met onderstaande anekdote, verteld door een echte Napolitaan. Wat een heerlijk mythe!

 

‘’Regina Margaretha was een vrij chagrijnige koningin die aan de zijde van haar man regeerde aan het einde van de 19de eeuw. In die tijd waren er al allerlei marktkramen op het bekende Piazza del Plebiscito in Napoli. Daar werd echter niks verkocht, zonder de goedkeuring van de koningin zélf! Bij afkeur van de baksels van de mensen kreeg men slechts nog één kans om in de stad te blijven. Het geblinddoekt lopen van het Palazzo Reale naar de overkant en in één rechte lijn eindigend bij de ingang (tussen de pilaren) van de schitterende basiliek aan de overkant. Een enorme afstand, oneffen bestrating en veel geluid. Kortom: Bijna onmogelijk’’!

 

 

Echter was er een bakker die, met overtollig deeg, een ronding maakte met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Slim als hij was vernoemde hij het ook nog eens naar Regina Margaretha. Ze vond het naar alle waarschijnlijkheid heerlijk hierdoor mocht hij blijven. De rest is namelijk geschiedenis.

 
Geen diploma of niet op je plek

 

Je hebt dus geen koks of bakkersopleiding nodig om aan zo’n opleiding te beginnen. Je moet ervoor openstaan, leergierig zijn en hard werken. Dan kan je heel ver komen. En niet alléén in dit voorbeeld en bij deze transformatie, dat volop in het nieuws is geweest. Zo is het natuurlijk met heel veel werk en nieuwe uitdagingen. Wij spreken veel kandidaten zonder diploma, die een verkeerde keuze hebben gemaakt óf het simpelweg totaal niet naar hun zin hebben.

 

Sta jij ook open voor een nieuwe uitdaging? Neem dan zeker contact met ons op. Via ons krijg je de juiste begeleiding en kan jij jezelf ook laten omscholen. Dit stimuleren wij graag en zijn daar ook dagelijks mee bezig. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

 

Tip

 

Mocht je binnenkort in Napoli zijn… Pizzeria Da Michele is legendarisch en heerlijk! Er zijn slechts 2 soorten pizza’s verkrijgbaar. Maar dan tot in de perfectie en in 3 soorten maten. Uiteraard draait alles hier om de Pizza Margherita! Dat is wel even wat anders dan al die varianten hier in Nederland. Met de Pizza Hawaï als dieptepunt.

 

Wat ga jij vanavond eten ;)?

Date

21 maart 2019

Category

Blog

Tags
pizza, pizzabakkers, solliciteren, vacature
No Comments

Post a Comment