Confianza.

Social.

18490
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18490,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Complimentendag

Complimentendag

Het is zo eenvoudig, iets aardigs tegen een ander zeggen. Al lijkt het wat minder in de Nederlandse cultuur te zijn ingebakken. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is een oud gezegde. Ha! Wist je dat ieder mens gevoelig is voor waardering? Ja, ook wij nuchtere Hollanders.

 

Uit onderzoek is gebleken dat men een compliment zelfs meer weet te waarderen dan cadeaus of een bonus. Een complimenteuze werkgever heeft niet alleen gemotiveerde maar ook beter presterende werknemers. Daarnaast heeft het natuurlijk ook invloed op de alledaagse werksfeer en dat is voor iedereen wel zo prettig.

 

Regelmatig een complimentje geven dus. Een kleine moeite en het kost je niets. Niet alleen ze ontvangen geeft een goed gevoel, ook het geven zorgt ervoor dat je meer gefocust bent op het positieve. Je ontwikkelt als het ware hier meer oog voor te hebben. Zeker in bijzondere tijden, zoals waar we nu in leven is het goed om te focussen op de lichtpuntjes.

 

We begrijpen dat je staat te springen om ze uit te gaan delen, maar lees nog heel even verder!

Want niet geheel onbelangrijk, wat maakt dan een goed compliment? Zorg dat het persoonlijk, specifiek  (ga geen vaag verhaal ophangen) en last but not least, het oprecht gemeend is. Doe er je voordeel mee.

 

Vandaag is het Nationale Complimentendag, maar eigenlijk is dat natuurlijk elke dag!

 

 

P.s. Op deze foto zie je medewerker Camilo, die op zijn laatste werkdag zijn collega’s èn ons op zelfgemaakte empañada’s trakteerde! Graag willen wij hem nogmaals complimenteren met deze te gekke actie! Mooi om te zien, wat zo’n gebaar teweeg brengt. Nogmaals dank Camillo en succes bij je nieuwe baan!

 

 

 

 

Vond je dit een interessant artikel?

 

Lees hier ook het artikel over de positieve effecten van werken in de buitenlucht. Doe hier je voordeel mee, òòk als je werkplek binnen staat..

 

 

 

 

 

 

 

Date

1 maart 2021

Category

Blog

Tags
alleengajesnellerdoorsamentewerkengajeverder, compliment, complimentendag, confianza, recruitment, welzijninwerkwerkt