Confianza.

Social.

17489
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17489,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

De 19 voordelen van gember

Op kantoor drinken we regelmatig thee met verse gember. Dit gekke knolletje heeft namelijk 20 voordelen! Weet jij ze allemaal? In dit artikel gaan we alle voordelen voor jullie opsommen. Want wij wisten namelijk niet dat gember zo goed voor je zou zijn!

 

Wat doet gember met je lichaam: 

 

 • Vermindert de eetlust – Je kan gember gebruiken als vet verbrander. Een andere factor die helpt om de pondjes te verbranden is dat gember je een vol gevoel geeft en waardoor je minder zult eten.
 • Helpt het lichaam voedingsstoffen op te nemen – Gember zorgt ervoor dat je lijf de voedingsstoffen beter kan absorberen en verbetert daardoor je algehele gezondheid.
 • Voorkomt kramp -Denk bijvoorbeeld aan darmproblemen of menstruatie krampen.
 • Vecht tegen kanker -Er zijn bepaalde vormen van kanker waarvan is aangetoond dat gember kan helpen bij de behandeling, neem bijvoorbeeld eierstokkanker. Onderzoek heeft uitgewezen dat gember letterlijk de eierstokkankercellen kan vernietigen. Nog veelbelovender is dat de cellen uiteindelijk zichzelf doden en zichzelf aanvallen.
 • Prikkelbare Darm Syndroom -Mensen die lijden aan deze aandoening kunnen genieten van een verlichting van symptomen wanneer ze meer gember gebruiken. Gember heeft een zeer kalmerend effect op de darmen en de spijsvertering.
 • Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer – Als de ziekte van Alzheimer in je familie zit, of je je gewoon zorgen maakt dat je ooit met deze slopende ziekte zou moeten leven, ga dan snel beginnen met gember. Onderzoek heeft aangetoond dat gember het verlies van hersencellen vertraagt, wat een typisch een voorloper is van Alzheimer. Door de bescherming en het behoud van deze cellen, heb je kans op een hoger aantal jaren met een goede gezondheid en alertheid.
 • Verlicht vermoeide spieren – Gember werkt het beste bij spierpijn. Dit betekent dat je spieren beter herstellen en je de volgende dag weer kan gaan sporten.
 • Helpt bij de bloedsuikerspiegel – Onderzoek uit Australië toont aan dat gember kan helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
 • Helpt tegen ochtendmisselijkheid – Zwangere vrouwen kunnen in plaats van medicatie beter voor gemberwortel en gemberthee kiezen wanneer ze last hebben van ochtendmisselijkheid.
 • Verbetert de bloedcirculatie -Gember zorgt voor een betere doorbloeding, hierdoor heb je ook meer energie. Dit is met name goed als je je vaker vermoeid voelt.
 • Gember reinigt je lichaam – Gember staat bekend om de zuiverende werking. Het heeft een reinigende werking op je lymfestelsel. Je lymfeklieren helpen je lijf om schadelijke stoffen af, met name bij ontstekingen. Het eten van gember zorgt ervoor dat gifstoffen geen kans krijgen om zich op te hopen in je organen. Gember stimuleert bovendien je doorbloeding en zorgt er voor dat je lekker warm blijft als het buiten koud is. Dit is een handige tip voor alle hardwerkende mensen buiten.
 • Helpt bij wagenziekte -Het is het meest effectief wanneer het wordt gebruikt voor wagenziekte, door bijvoorbeeld kleine slokjes gemberthee te blijven drinken gedurende de reis.
 • Voortijdige veroudering voorkomen – Met dank aan de hoge concentratie van antioxidanten, vitamines en mineralen, is gemberwater bovendien de perfecte drank om veroudering tegen te gaan. Ook gaat gember chronische aandoeningen tegen zoals: kanker, Alzheimer en artritis.
 • Urineweginfecties – Dit is ook een hele belangrijke voor mannen en vrouwen. Door urineweginfecties kan je enorm ziek worden, dit kan je dus met gember oplossen. Hoe mooi is dat?
 • Gember gaat brandend maagzuur tegen -Heb je vaak last van brandend maagzuur, na bijvoorbeeld een maaltijd, dan is gemberthee de ideale oplossing. Het overtollige maagzuur dat de aandoening veroorzaakt wordt als het ware geneutraliseerd door gember.
 • Verlicht een opgeblazen gevoel -Een opgeblazen gevoel kan soms erg pijnlijk zijn. Zoek je een natuurlijke manier om de pijn en druk te verlichten, dan is gember ideaal. Drink bijvoorbeeld voor het slapen gaan en na het opstaan een glaasje gemberthee. Gember versnelt de spijsvertering, waardoor de veroorzaker sneller eruit wordt gespoeld.
 • Zorgt voor pijnverlichting -Het maakt niet uit wat voor soort pijn je hebt, gember kan werken als een natuurlijke pijnstiller. Gember werkt op een hormonaal niveau, en de ontstekingsremmende eigenschappen versnellen het genezingsproces. Drink in de ochtend een kopje gemberthee en evalueer dan of je gedurende de dag minder pijn hebt.
 • Zorgt voor een frisse adem – In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen zoals knoflook, kan gember kan daadwerkelijk helpen om je adem frisser te laten ruiken. Eet je gember aan het einde van je maaltijd geeft het je mond een fris gevoel.
 • Versterkt het immuunsysteem -Alleen al om deze reden zou iedereen moeten overwegen om gember te eten(drinken). Een verbeterd immuunsysteem kan betekenen dat je minder vaak ziek wordt, dat je sneller herstelt wanneer je ziek bent, en dat je minder gevoelig bent om aangestoken te worden door anderen.

 

Hoe kan je gember goed houden? 

 

 • Kies een stuk gember uit. Kies een groot stuk waarvan je makkelijk schijfjes kunt snijden. Schil de gember. Snij simpelweg “rondjes” van de gember af. Blijf dit doen tot het hele stuk gember op is. Doe de schijfjes in een hersluitbare diepvrieszak. Pak het zo dicht mogelijk op elkaar, d ruk zoveel mogelijk lucht uit de zak. Je kunt de schijfjes ook in een klein diepvriesbakje doen. Zet het in de vriezer. Je kunt de gember drie maanden goed houden.
 • Gember kan je ook in de koelkast bewaren. Dat kan op deze manier, wikkel de gember in keukenpapier en stop hem dan in een afgesloten plastic zakje. Doe het hele zakje in de groentelade. Op deze manier kan je de gember drie weken goed houden.
 • Je kan ook gember drogen! Hoe? Rasp de gember en leg dit op een stuk bakpapier. Dit moet ongeveer 4 dagen drogen. Het drogen moet gebeuren in een koele, droge en goed geventileerde ruimte. Als de gember helemaal droog is, kan je het in een pot of zakje doen. Op deze manier blijft de gember wel een jaar goed!
 • Wil je zelf gember kweken? Dat kan! Gemberwortel groeit van nature in de grond. Als je de wortel in een bakje zand of aarde legt, gaat hij verder groeien. Op deze manier kan je gember ook kweken. Gember is namelijk best wel prijzig dus op deze manier kan je het thuis kweken.

 

Let op!

 

Hoewel gember dus super gezond is, is het oppassen geblazen als je bloedverdunners gebruikt. Gember verdunt namelijk je bloed. Daarnaast kan gember de afgifte van galzuur verhogen. Heb je galstenen of problemen met je galblaas pas dan ook op met grote hoeveelheden gember. En raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

 

Gember op de barbecue moet net je smaak zijn, maar wij kunnen jou wel aan een barbecue helpen! Klik hier voor onze win-actie.

Date

11 juli 2019

Category

Blog

Tags
gember, gember tips, gezond, gezond eten, healthy
No Comments

Post a Comment