Confianza.

Social.

De beste spaartips
17509
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17509,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

De beste spaartips

De beste spaartips

Sparen, dat is voor iedereen een uitdaging. De een is er enorm goed in, de ander ziet het als een wedstrijd, maar er zijn ook mensen die er moeite mee hebben. Komt dit laatste jouw bekend voor? Lees dan snel verder. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen ‘last’ van allerlei extra uitgaven. We hebben een aantal dingen op een rijtje gezet; een Spotify abonnement, sport abonnement, stappen, uiteten, schoonheidsspecialist, dure hobby’s,  nieuwe kleding scoren en zo kan ik nog wel even doorgaan. In dit artikel gaan wij een aantal spaar tips met jullie delen. Want door te sparen kan je juist weer extra toffe dingen doen.

 

No buy month 

Dit is iets waar Bloggers mee zijn begonnen, tenminste hierdoor is er een nieuwe trend ontstaan. Je geeft een maand geen geld uit, denk hierbij aan; bioscoopkaartjes, uiteten, kleding, voetbalwedstrijden etc. Deze maand geef jij dus alleen maar geld uit aan; boodschappen, je verzekering, mobiel abonnement, stroom/gas ”je vaste lasten”.

 

Noteer alles

Je kan ook alles in een boekje bijhouden en dan kijken waar al je geld naartoe gaat. Onze oma’s/opa’s deden dit altijd, elke stuiver werd in die tijd bijgehouden. Tegenwoordig heb je ook Bulletjournals, dit is een notitieboekje waar je van alles in op schrijft. Het is je agenda, notitieboek, planner en ideeën boek in een. Wanneer je meer gaat noteren heb je pas een goed overzicht. Leg dit notitieboekje naast je bed of in je woonkamer. Probeer dit iedere dag of week bij te houden. Maak een simpel schema met uitgave en inkomsten.

 

Verzin een spaarvorm die je leuk vind

Wil je graag een toffe reis gaan maken? Of wil je een weekendje weg? Of wil je juist iets tofs scoren? Kies dan voor een spaarvorm. Leg iedere maand €50,00 apart en aan het eind van het jaar heb je een bedrag van €600,00 bij elkaar gespaard.

 

Geef salarisverhoging niet uit

Je bent al gewend aan je standaard salaris, geef dit extraatje dus niet uit. Zet het aan de kant en spaar voor iets anders. Dit kan enorm snel oplopen, hello money! 

 

Kleingeld

Maak er een gewoonte van en leeg iedere week je kleingeld in een pot. Het is niet de bedoeling dat je hier weer in gaat lopen graaien. Laat de (spaar)pot langzaam groeien. Eind van het jaar leeg je deze pot bij een bank en dan zie je hoeveel euro erin zit.

 

Zet alle extra’s weg

Vakantiegeld, belastingteruggave en de dertiende maand zijn bedragen die direct naar de spaarrekening kunnen. Dit samen levert je iedere maand al een mooi bedrag op.

 

Verkoop je items/meubels via Marktplaats

Heb je bijvoorbeeld een zolder/schuur vol staan met spullen die je het liefst weg wilt hebben? Maak er dan een aantal foto’s van en zet deze op Marktplaats. Denk dus ook aan je oude mobieltje of tablet (hier heb je trouwens ook speciale websites voor zoals Partly). Vooral deze apparaten leveren aardig wat geld op.

 

Boek vakanties op het juiste moment

Als je vroeg genoeg boekt krijg je een zogenaamde vroegboekkorting. Je kunt ook wachten en kort voor het vertrek een last minute vakantie boeken. Het nadeel is dat je in dit geval misschien niet de reis vindt die je echt wilt. Of ben je juist een persoon die alles prima vind, zolang die maar dit kikkerlandje kan ontvluchten? Ga dan voor een last minute vakantie. Hoe dan ook in beide gevallen kun je geld besparen op jouw vakantie.

 

De boodschappen

Hier kan je enorm veel op besparen. Steeds meer mensen gaan hier ook een wedstrijd van maken. Kijk vooral naar kortingen (ook naar de stickertjes), blader ook de folder goed door. Op de hand daarvan ga je je boodschappen doen. Maak dus ook een boodschappenlijstje, op deze manier kan je dus ook niks vergeten. Wanneer je eenmaal dit systeem door hebt kan je vele euro’s besparen. De Liddle en de Aldi blijken de goedkoopste supermarkten te zijn, dus deze twee kan je ook combineren. Wist je dat supermarkten zo zijn ingericht dat het mensen aanspoort om extra te kopen? Ga dus geen boodschappen doen wanneer je al enorme trek hebt. Hierdoor komen er onnodige producten in je mandje/kar terecht.

 

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Ben je op dit moment toe aan wat ontspanning? Lees dan onze blog: 6 ontspanning tips na een dag werken.

 

Date

7 februari 2019

Category

Blog

Tags
beste spaartips, geld, Sparen
No Comments

Post a Comment