Confianza.

Social.

18316
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18316,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Dit gebeurde er precies 80 jaar geleden in Rotterdam

Dit gebeurde er precies 80 jaar geleden in Rotterdam

Vandaag is het precies 80 jaar geleden dat het hart van Rotterdam werd gebombardeerd. Dit gebeurde in 1940 en Rotterdam werd volledig vernietigd. Bij de bombardementen kwamen ruim 850 mensen om het leven en 36.000 panden/huizen werden vernietigd. Rotterdam was in èèn keer niets meer dan een ruïne.

 

Nog steeds worden er op 14 mei op verschillende plekken stilgestaan bij het bombardement. Er worden kransen neergelegd bij het monument van kunstenaar Ossip Zadkine. Dit beeld herinnert aan de vernietiging van de stad en werd in 1953 onthuld.

 

De Feyenoord supporters staken vannacht ook nog lichtkogels af ter eerbetoon aan de slachtoffers van de bombardementen in Rotterdam. Bekijk hieronder de video:

 

 

Gelukkig is Rotterdam uitgegroeid tot een levendige stad waar veel mogelijk is. Wij als Confianza komen ook regelmatig in Rotterdam om onze kandidaten/klanten te bezoeken.

 

De arbeiderscultuur is nog steeds wat Rotterdam tekent. Het hele centrum is ook weer opnieuw opgebouwd en diverse parels zijn zeer geliefd bij de mensen, dit tekent ook de arbeidscultuur.

 

Ben je misschien nog op zoek naar een baan in de buurt van Rotterdam? Klik dan even hier om een kijkje te nemen tussen onze procedures.

Date

14 mei 2020

Category

Blog

Tags
14 mei, 1940, rotterdam