Confianza.

Social.

18436
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18436,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Dwaalspoor in Dordrecht

Dwaalspoor in Dordrecht

Nu de donkere dagen voor kerst zijn aangebroken, kunnen we wel wat licht in de duisternis gebruiken. Gelukkig dachten ze dat in Dordrecht ook! Hier zijn onlangs de Dordtse December Dagen van start gegaan. In het hart van deze prachtige oude stad zijn op verschillende plekken bijzondere lichtprojecties te zien.

 

Start je wandeling op de Prinsenstraat en geniet van de eerste projectie op één van de oude panden die de stad rijk is. Vergaap je vervolgens op de Pottenkade – aan de voet van de Grote Kerk – aan de mooie winterse plaatjes, afgebeeld op de achtergevels van de huizen die aan de Voorstraat gelegen zijn. Loop door de pittoreske Grote Kerksbuurt naar het Stadhuis. Eenmaal hier aangekomen, kun je genieten van de langste en meest imposante lichtprojectie van maar liefst 4 minuten! Je wordt meegenomen in de rijke historie over het ontstaan van het eiland èn de stad.

 

Vervolg je wandeling door naar de andere plekken op de route en geniet! Van een prachtig opengaande bloem op het hoekje van de Nieuwstraat en Hofstraat, een eekhoorn met zijn wintervoorraad in het Hof van Nederland en eindig met een prachtig gedicht op de Nieuwe Haven.

 

Wil jij de komende weken een frisse neus halen en heb je het bos of het strand wel even gezien? Bezoek dan eens (als het zonnetje onder is gegaan) de oudste stad van Holland. De projecties zijn tot 03 januari 2021 te bewonderen!

 

Voor meer informatie en de complete wandelroute, zie https://dordtsedecemberdagen.nl/dwaalspoor-dordrecht/

 

 

 

 

 

 

 

Date

21 december 2020

Category

Blog

Tags
confianza, dordrecht, dwaalspoor, stadswandeling, tipomtedoen