Confianza.

Social.

17900
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17900,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Extra vakantiedag wanneer je naar je werk fietst

Extra vakantiedag wanneer je naar je werk fietst

Zelf gaan wij (Arie, Rachèl en Job) met de auto naar ons werk, maar bij veel bedrijven gaan mensen regelmatig met de fiets (of zelfs elke dag door wind en regen). In Duitsland hebben ze in ieder geval dit idee voorgesteld. Volgens de Duitse politicus Gelbhaar is dit een goede zet. Mensen die regelmatig met de fiets naar hun werk gaan zijn gezonder en minder vaak ziek dan collega’s die met het openbaar vervoer of met de auto naar hun werk reizen. En daarom vinden verschillende mensen waaronder de heer Gelbhaar dat fietsers beloond moeten worden met een extra vakantiedag. Mensen die naar hun werk fietsen zijn ook vele malen minder afwezig dan andere collega’s die met de auto reizen.

 

Wanneer mensen problemen hebben met hun auto dan zeggen ze al snel, ik blijf thuis. Terwijl  fietsers proberen te schakelen en andere opties proberen te bedenken om nog wel op hun werk te komen. Het is niet alleen goed voor de gezondheid van de werknemer, maar het is dus voor bedrijven ook een + punt.

 

Vooralsnog is het alleen maar een voorstel, maar Gelbhaar hoopt dat de Duitse overheid zijn voorstel omzet naar een werkelijke beloning voor fietsers. Dat zou het fietsen naar het werk een enorme boost geven, waardoor er minder files en minder luchtvervuiling ontstaan. Hierdoor profiteren niet alleen de fietsers ervan, maar eigenlijk de hele samenleving.

 

Niet iedereen staat positief tegenover zijn voorstel. Zo stelt een Duitse verzekeraar dat er geen bewijs is dat fietsers inderdaad gezonder zijn. Bovendien zou je dan eigenlijk ook mensen die heel gezond eten moeten belonen. In Nederland probeert de overheid het fietsgebruik voor woon-werkverkeer te stimuleren door te investeren in stallingen en infrastructuur en met een nieuwe, versoepelde regeling voor een fiets van de zaak. In Utrecht hebben ze een hele grote fietsenstalling gebouwd en hier kunnen ruim 12.500 fietsers hun fiets kwijt!

 

Zou een extra dag vrij jou de trein of de auto uit krijgen?

Date

12 september 2019

Category

Blog

Tags
gerecht, netflix favorites, partyagenda, recept, uitgaan, wat te doen dit weekend
No Comments

Post a Comment