Confianza.

Social.

17988
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17988,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Hoe lang ben jij onderweg naar het werk?

Nederlanders zijn relatief lang onderweg naar hun werk. We wonen gemiddeld 22 kilometer van ons werk. Dit blijkt uit de laatste cijfers van het CBS in 2017. Die reisafstand neemt ieder jaar toe terwijl de reistijd al jarenlang hetzelfde is.

 

En dat heeft alles te maken met de wet van behoud van reistijd en verplaatsingen. Door Geurt Hupkens werd deze wet in het leven geroepen.

 

Eigenlijk betekent die wet dat een persoon altijd dezelfde hoeveelheid tijd besteedt aan reizen. Over de hele wereld reizen we zo’n 70 tot 90 minuten per dag. En in die anderhalf uur zijn we steeds grotere afstanden gaan afleggen omdat onze vervoersmiddelen ook steeds sneller worden.

 

Maar wat is de invloed van die reistijd eigenlijk op de productiviteit van werknemers? Een Australische studie gepubliceerd in de ‘Journal of Transport’ laat zien dat mensen die een lange woon-werkafstand hebben ook méér verzuimdagen hebben. En dat is niet het enige: ze zijn ook nog eens een stuk minder productief op het werk. Volgens de studie kan je het beste met de fiets naar je werk gaan, dat is namelijk het beste voor de productiviteit.

 

Hoe reis jij naar je werk? En wat vind jij dan een acceptabele reistijd?

 

Wil jij niet al te lang onderweg zijn? Klik dan hier om onze procedures te bekijken! Wie weet zit er een toffe procedure voor jou bij.

 

Bron: Sublime 

Date

14 november 2019

Category

Blog

No Comments

Post a Comment