Confianza.

Social.

18518
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18518,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

3 redenen voor humor op de werkvloer

3 redenen voor humor op de werkvloer

Vooral kinderen gaan er goed op, 01 april grappen. Toch is het best gek dat wij – als volwassenen – vaak vergeten tussen de bedrijven door even een lolletje te maken. Omdat het druk is. Er moet nog zoveel.

 

Maar wat als je het wèl doet? Je toch tijd maakt voor die flauwe grap? Zelfs als je thuis werkt. Blaas kantoorhumor via de digitale snelweg nieuw leven in! Geen mooiere dag om mee te beginnen dan vandaag.

 

Hieronder geven we je 3 redenen om humor op de werkvloer te hebben én te houden:

 

  1. Lachen werkt aanstekelijk en verbindt

Kun je het je nog herinneren? Héél lang geleden.. aan de bar op dat bedrijfsfeest maakte één van je collega’s dé grap van de dag! Bijna piesend in je broek van het lachen sloeg je je hand op de schouder van degene naast je en doordat die ander zo in zijn lach bleef hangen kon jij ook niet meer stoppen. De tranen rolden over je wangen. Man, dat was een leuke avond! En toen je hem op maandagochtend in de wandelgangen tegen kwam, verscheen er wederom een grote glimlach op het gezicht. Bij jullie beiden. Good memories last forever.

 

  1. Welkom in de creatieve flow

Een goede grap vraagt natuurlijk wel om enige creativiteit. Je zult soms buiten kaders moeten denken bij het verzinnen ervan. Nu je dat gedeelte van je hersenen toch hebt wakker gemaakt, moet je niet verbaasd opkijken als je ook ineens met andere (creatieve) oplossingen komt op het werk. Doe er je voordeel mee, you’re welcome.

 

  1. Positieve werksfeer

Zeker in een tijd waarin veel mensen onder druk staan, kan lachen helpen om gevoelens van angst, woede of depressie te verlichten. Door te lachen ontspant je lichaam en maakt het endorfine aan. Een stofje waardoor je je gelukkig(er) gaat voelen. Niet nodig je te vertellen dat gelukkige mensen ook op het werk beter presteren en bijdragen aan een positieve werksfeer. Wel zo prettig.

 

 

Goed, samenvattend: even lachen met elkaar is dus zeker geen verlies van tijd. Het is vandaag 01 april, maar maak vooral ook morgen of volgende week een leuke grap. Zonde om het bij één moment per jaar te houden.

 

 

 

 

Wist je dat naast een goede grap, een compliment ook goed is voor de werksfeer? Je leest het in dit artikel!

 

Vond jij dit leuk om te lezen en wil je niets missen? Laat je mailadres dan achter, zorgen wij ervoor dat jij binnenkort de aller-aller-eerste Giornale di Confianza ontvangt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date

1 april 2021

Category

Blog

Tags
01april, alleengajesnellerdoorsamentewerkengajeverder, confianza, humoropdewerkvloer, kantoorhumor, metpleziernaarhetwerk, plezierophetwerk, recruitment, welzijninwerkwerkt