Confianza.

Social.

17570
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17570,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Liever een baan in de buurt dan een hoger salaris

Liever een baan in de buurt dan een hoger salaris

Stel dat je huidige bedrijf failliet gaat, hierdoor gaat jouw baan verloren. Wat is dan belangrijker? Een goed salaris, de afstand naar je werk of ben je bereid om te verhuizen waardoor je weer snel aan de slag kunt gaan?

Econoom Jordy Meekes heeft een onderzoek gedaan waardoor die antwoord kreeg op deze vragen. Dit is de conclusie: mensen die langer thuis zitten hebben voorkeur voor een baan dicht bij huis. Dat verkiezen ze dus zelfs boven een hoger loon.

 

Verhuizen

 

Mensen staan niet te springen om te verhuizen door het verliezen van hun baan. De huidige woonplaats is dan ook vaak leidend bij het vinden van een baan.

 

Hoe sneller een nieuwe baan, hoe meer de reisafstand naar werk toeneemt. De piek is 30% voor mensen die snel een nieuwe baan hebben. Hoe langer mensen er over doen om een baan te vinden, hoe dichter bij huis de baan is. Met lonen zien we het tegenovergestelde: het verlies van loon is klein als ze snel een baan vinden, het neemt toe als ze langer thuis zitten. Klinkt dit herkenbaar voor jou? Heb jij dit misschien ook wel een keer meegemaakt?

 

Hoe vind je op dit moment een goede baan?

 

Een droombaan is een groot begrip, maar je kan wel zoeken naar een baan die goed bij jou past. Maar hoe ga je deze baan vinden?

 

Wat wil ik? Wie ben ik als persoon?

 

Je weet van jezelf waar je goed in bent, wat je leuk vindt, of je een teamplayer bent en waar je enthousiast van wordt. Maar dit is bijvoorbeeld ook een belangrijke: onder welke voorwaarden wil je gaan werken?

Zet dit eventjes allemaal onder elkaar, hierdoor krijg je al een veel duidelijker beeld.

 

Begin met de juiste instelling

 

De bril waar jij de wereld mee bekijkt maakt dat jij wel of niet die baan zult vinden.

 

Voorkom teleurstellingen

 

Realiseer je dat er altijd een kans is op een afwijzing. Blijf hierna wel gewoon positief erin staan, want een ander bedrijf is juist wel weer enorm enthousiast over jou.

 

Weet wat je kan verwachten

 

Als je je droombaan eenmaal op het oog hebt, neem dan geen overhaaste beslissingen. Onderzoek goed of de verwachtingen die je van deze baan hebt ook stroken met de werkelijkheid.

 

Bekijk al onze uitdagingen

 

Er staan al aardig wat uitdagingen op onze website, benieuwd of er iets tussen staat? Klik dan hier voor alle uitdagingen.

 

Date

21 februari 2019

Category

Blog

No Comments

Post a Comment