Confianza.

Social.

17931
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17931,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Met het glas halfvol leef je langer

Met het glas halfvol leef je langer

Optimisten leven langer dan mensen die pessimistischer in het leven staan

 

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar de leefstijl van deelnemers: hun dieet, hoeveel ze bewegen en of ze drinken/roken. Daarnaast werd ook onderzocht in hoeverre ze optimistisch zijn. Wat blijkt: positief ingestelde mensen bereiken vaker de leeftijd van 85 jaar en ouder. De verklaring daarvoor is vrij voor de hand liggend: optimisten houden hun emoties makkelijker onder controle en zijn daardoor minder vatbaar voor stress en andere nare kwaaltjes. Ervaar je dit zelf ook? Ga jij soms enorm gebukt onder stress? En ben je daardoor niet vooruit te branden, vaak boos/teleurgesteld?

 

Onderzoek wijst uit dat stress het immuunsysteem beïnvloedt. Deze studies tonen aan dat stress geassocieerd wordt met veroudering van cellen. Dit verhoogt namelijk het risico op hartaandoeningen, diabetes en kanker.

 

Is voor jou het glas meestal halfleeg, dan is dat geen reden om je zorgen te maken. De onderzoekers concluderen namelijk dat je je optimistische levenshouding ook kan trainen. Hoe? Dat doe je door je actief een toekomst voor te stellen waarin alles goedkomt. Hoe lastig dat soms ook is, probeer met de dag te leven en te genieten van de kleine dingen!

 

Heb je stress omdat je op dit moment werkloos bent? Neem dan zeker contact met ons op en dan helpen wij jou aan een toffe baan!

Date

3 oktober 2019

Category

Blog

No Comments

Post a Comment