Confianza.

Social.

Samen kom je verder - Confianza Select
17394
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17394,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-4.6,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Samen kom je verder

Samen kom je verder

We leven tegenwoordig in een wereld waarin we alles zelf willen doen. Er zijn veel discussieprogramma’s die zich richten op onze individualistische samenleving. Wij geloven dat samenwerken en luisteren naar elkaar de sleutel is tot succes.

 

Door samen te werken sta je sterker.

 

Het is goed om op het werk en thuis regelmatig te wisselen qua taken. Je bent samen, dus je kan er ook voor kiezen om meer dingen gezamenlijk te doen.

Op je werk kan je kiezen om samen te werken, of juist wat werk uit handen te geven. Dat hangt natuurlijk van je beroep af. Durf om hulp te vragen wanneer je tot over je oren in het werk zit. Dit geeft je meer rust en hierdoor kan je ook je andere taken beter uitvoeren.

 

Samenwerken in een team gaat in vier belangrijke stappen;

  • Doel
  • Coördinatie
  • Verantwoordelijkheid
  • Rolverdeling

 

Samenwerken vereist een doel. Samenwerken om de samenwerking is doelloos. Een team heeft altijd een doel nodig om naartoe te werken. Door een gezamenlijk doel te hebben komt het hele team in beweging. Hierdoor bereik je dus ook sneller het doel.

 

Een team bestaat uit verschillende leden en karaktereigenschappen. Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen (en natuurlijk te houden) is coördinatie nodig. Hier komen ook communicatieve vaardigheden bij kijken. Zonder communicatie is er geen coördinatie en zonder coördinatie is er geen eenheid. Dus ook geen samenwerking. Als team wil je knallen, doorgaan en iets moois met elkaar creëren. Coördineren is dan ook een belangrijke sleutel.

 

Als team werk je samen naar het gemeenschappelijke doel. Ieder levert zijn of haar bijdrage om dat doel te bereiken. Het is belangrijk dat ieder lid een verantwoordelijk gevoel heeft. Voel jij je als teamlid niet of minder verantwoordelijk, dan heeft dat invloed op het hele team.

 

Samenwerken kan ook zo z’n problemen met zich mee brengen. Je zit nu eenmaal in hetzelfde schuitje met mensen die je niet zelf hebt uitgekozen. Een juiste rolverdeling en gebruik maken van elkaars krachten is dan ook belangrijk. Samenwerken kost moeite en veel geduld. Probeer dan ook het goede in je collega te zien en wees niet tè romantisch. Een goede samenwerking is nou eenmaal niet binnen een week geregeld.

 

Wil jij graag in een team werken?

 

Bekijk dan even al onze uitdagingen: https://www.confianzaselect.nl/alle-uitdagingen/ of neem contact met ons op: 0184-714213


Alleen ga je sneller, door samen te werken kom je verder.

Date

9 november 2018

Category

Blog