Confianza.

Social.

Veiligheid en Gezondheid op het werk
18546
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18546,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Veiligheid en Gezondheid op het werk

Veiligheid en Gezondheid op het werk

Vandaag is het Werelddag Veiligheid en Gezondheid op het werk en ligt de focus op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Dat deze dag nodig is, bewijzen jaarlijks de fors aantal meldingen van een arbeidsongeval. Zo meldt het CBS dat in 2019 er 93.000 arbeidsongevallen waren, waarbij werknemers minstens vier dagen niet konden werken. De Inspectie SZW geeft aan dat de meeste fatale ongelukken plaats vonden in de bouw.

 

Dat het veiliger is om gereedschap na gebruik keurig op te ruimen, begrijpen we allemaal. Maar het kan zeker geen kwaad om op een dag als vandaag opnieuw bij de veiligheid en gezondheid op de werkvloer stil te staan. Het begint immers allemaal bij bewustwording.

 

Inzicht in waar de gevaren op de werkvloer zitten en een plan van aanpak hoe ongevallen voorkomen kunnen worden, zijn wat ons betreft dan ook essentieel. Onze klanten houden onder andere toolbox meetings en kijken met een scherp oog naar hun werkprocessen. Vanuit Confianza zorgen we ervoor dat onze medewerkers goed uitgerust zijn met persoonlijke beschermingsmiddelen en waar nodig hun VCA behalen.

 

Los van het fysieke aspect, is het goed om te weten dat in een kwart van de arbeidsongevallen psychische overbelasting een rol speelt. Dit maakt dat wij korte communicatielijnen met onze medewerkers ontzettend belangrijk vinden. Met regelmaat bezoeken we onze mensen op de werkvloer, om te kijken hoe het met ze gaat. Door de vertrouwensband die wij met zowel onze medewerkers als onze klanten opbouwen, zijn we altijd slechts één appje, mailtje of telefoontje bij ze vandaan.

 

 

 

Meer weten over hoe wij bij Confianza te werk gaan? Je leest het hier.

 

Klik hier, om meer te weten te komen over werken in de flow!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date

26 april 2021

Category

Blog

Tags
confianza, gezondheidophetwerk, recruitment, veiligheidophetwerk, WerelddagVeiligheidenGezondheidophetwerk