Confianza.

Social.

Vervroegd pensioen voor werknemers met zware beroepen
17650
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17650,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Vervroegd pensioen voor werknemers met zware beroepen

Vervroegd pensioen voor werknemers met zware beroepen

Mensen met zware beroepen moeten eerder recht krijgen op AOW. De VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn het hiermee eens.

 

Er moet een lijst komen met beroepsgroepen die eerder kunnen stoppen. Neem deze beroepen als voorbeeld: metaalarbeiders, verpleegkundigen, bouwvakkers en vrachtwagenchauffeurs. Natuurlijk zijn er ook nog meer zware beroepen, maar laten we deze beroepen even als voorbeeld nemen. Deze mensen staan vaak vroeg op, hebben langere werkdagen, draaien meer overuren en deze beroepen zijn ook lichamelijk zwaar. Het zijn prachtige beroepen, maar veel mensen vergissen zich hoe zwaar ze zijn.

 

Ook vinden de werkgeversclubs, dat mensen met een zwaar beroep die eerder met pensioen gaan, geen AOW-premie meer hoeven te betalen. Per maand scheelt dit al snel een paar honderd euro.

 

De werkgevers wijzen naar Oostenrijk: wie daar zwaar lichamelijk werk verricht; nachtdiensten of in de extreme kou of hitte werkt heeft recht op vervroegd pensioen. Waarom zou dit in Nederland niet mogelijk zijn?

 

Ben jij op dit moment op zoek naar een toffe uitdaging? Klik dan even op deze link: www.confianzaselect.nl/alle-uitdagingen

 

Date

4 april 2019

Category

Blog

No Comments

Post a Comment