Confianza.

Social.

18473
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18473,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

De voordelen van buiten werken

De voordelen van buiten werken

De locaties voor onze intakegesprekken worden steeds meer en meer bijzonder!

 

Hoewel we voor de lockdown het al wel gewend waren om op locatie af te spreken, wanneer kandidaten niet in de gelegenheid zijn om naar ons kantoor toe te komen, bleef dit meestal beperkt tot een café/restaurant in het centrum van een stad of de lobby van een hotel langs de snelweg. Vandaag de dag bestellen we echter twee koffie to-go en bespreken we de wensen en interesses bijvoorbeeld in een rondje om de Kralingse Plas.

 

Dat wandelen goed voor je fysiek is wist je waarschijnlijk al wel, maar weet je ook dat de buitenlucht erg fijn is voor je mentale gesteldheid? Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

 

En ja, ook als jij nu binnen werkt – misschien wel juist als jij nu binnen werkt – nodigen wij je uit verder te lezen en er je voordeel mee te doen..

 

  • Je hebt er vast wel eens van gehoord, het gelukshormoon Serotonine. Dit zorgt ervoor dat we ons goed voelen en wordt onder andere aangemaakt wanneer je een flinke dosis daglicht tot je krijgt. Is het buiten grijs en grauw? Geen nood! Zelfs op een bewolkte dag, maakt je lichaam buiten dit gelukshormoon aan.

 

  • Ook is het goed om te weten dat buitenlucht het stresshormoon Cortisol in je hersenen vermindert. Heb jij een bomvolle agenda? Het loont de moeite om te kijken of je een overleg in de buitenlucht kan organiseren. Kun je gewoon lekker doorwerken maar het stresslevel gaat wel omlaag. Win-win!

 

  • Loop je vast in je werk of doet er zich een probleem voor? Bespreek dit dan eens tijdens een wandeling buiten met je collega(’s). Al lopend praat je makkelijker en wandelen stimuleert het creatief denkvermogen. Wie weet heb jij al een passende oplossing gevonden nog vóórdat je terug komt op je werkplek!

 

  • En last but not least.. met daglicht boost je de aanmaak van vitamine D! Dit heeft je lichaam nodig om calcium uit voeding op te nemen, wat weer belangrijk is voor de groei en het behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast speelt het een rol bij een gezonde werking van je spieren en het immuunsysteem. Supergezond dus.

 

Tel bovenstaande punten bij elkaar op en weet nu dat ongeacht wat voor werk je doet / waar je werkplek ook is, dagelijks een frisse neus halen goed is voor lichaam en geest. Het heeft ook nog eens een positief effect op je werk!

 

 

 

 

 

Benieuwd naar wat werken in de ‘flow’ voor je doet? Lees dan nog hier even verder!

 

 

 

 

 

 

 

Date

11 februari 2021

Category

Blog

Tags
buitenwerken, confianza, cortisol, gezondheid, intakegesprek, intakegesprekbuiten, recruitment, serotonine