Confianza.

Social.

17734
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17734,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Waarom is de meeste koffie niet te drinken?

Waarom is de meeste koffie niet te drinken?

De ene boon is de andere niet. Meestal is de kwaliteit van kantoorkoffie heerlijk, maar over koffie uit een automaat wordt meestal slecht gesproken. Hoe komt dit en waar gaat het fout?

 

Versgemalen bonen zijn toch juist het belangrijkst in het koffie proces? Dat klopt. De bonen zijn vaak van lage kwaliteit. Ze zijn al wat ouder of zijn niet goed gebrand. De kwaliteit van de boon is een van de belangrijkste stappen in dit hele proces.

 

De kwaliteit van de boon is van enorm veel factoren afhankelijk

 

-Hoe hoog de plant groeit
-De temperatuur
-De manier van oogsten
-Welke planten er omheen staan
-Of de bessen rijp zijn geoogst of juist niet

 

De schuimlaag op je cappuccino hoort romig en stevig te zijn. Dit krijgt een automaat niet voor elkaar. De espressotechniek is goed, maar de poedermelk doet de kwaliteit dan weer teniet. De poedermelk moet namelijk worden gemixt met water om een melkachtige drank te krijgen. Daardoor verandert de espresso van smaak. Bij Confianza hebben wij een Nespresso apparaat die een losse melkschuimer heeft. Dit apparaatje zorgt voor de perfecte schuimlaag.

 

Alles moet tegenwoordig zo snel mogelijk

 

Een automaat kan een kopje koffie binnen een paar seconden zetten, daardoor verliest de koffie dus zijn kwaliteit. Tegenwoordig zijn automaten ingesteld om zo snel mogelijk koffie te produceren, de bonen worden dus grof gemalen. Het gevolg is dat niet alles uit de boon wordt gehaald. Hoe vers de boon ook is, wanneer de maaltechniek niet goed is heb je ook geen lekkere koffie.

 

18 van de 22 stofjes in de boon moeten oplossen. Maar dat lukt dus niet met de maaltechniek in een automaat.

 

Nog niet zo heel lang geleden dronken we nog allemaal dezelfde filterkoffie. Dit werd in een grote pot gezet, ideaal trouwens met verjaardagen. Dit veranderde opeens door de Senseo-apparaten. Ineens waren er allerlei smaken en verschillende koffiesoorten beschikbaar. Wij zijn onze smaak enorm snel gaan ontwikkelen en zijn daardoor ook veeleisender geworden.

 

Vergelijk het met wijn. Je drinkt nu waarschijnlijk een andere soort dan toen je begon met wijn drinken.

 

De monteur is de laatste schakel in het maken van koffie uit de automaat. Sommige mensen lopen naar een andere afdeling om daar hun koffie te halen, die smaakt namelijk net iets beter. Dit komt omdat de monteur afstelt hoe grof de koffie wordt gemalen. Hij krijgt opdracht om de koffie zo snel mogelijk te laten lopen. Hierdoor vormen zich geen rijen (en gezellige gesprekjes) bij het apparaat. Dit beïnvloedt wel weer de smaak van de koffie. Sneller is dus niet altijd beter.

 

Alleen ga je sneller maar door samen te werken kom je verder, dat is een oneliner waar Confianza voor staat.

 

Maak nu een afspraak

 

Wij hebben bij ons op de zaak een Nespresso apparaat, wij werken dus met cups. Wil jij dus een goed gesprek met een goede bak koffie? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

Date

16 mei 2019

Category

Blog

Tags
automaat koffie, bonen, cappuccino, gemalen bonen, Koffie, verse bonen
No Comments

Post a Comment