De maand januari gaat alweer super snel. Toch willen wij nog een aantal dingen met jullie delen. Gisteren viel er hier in Hardinxveld-Giessendam al een laagje sneeuw. Bekijk onze foto op Instagram. Ook waren we vanmorgen al flink calorieën aan het verbanden, alle drie hadden we moeite met onze autoruiten krabben. Dus voor festivals is het op dit moment te koud, maar we hebben wel een aantal andere toffe dingen voor jullie gevonden. Van eten, actieve uitjes tot Netflix, voor ieder dus wat wils!
Op 19 januari 2019 kan je naar de Disco in Dordrecht. Het is een swingend, spetterende, gezellige en vooral sfeervolle avond. Back to the 70’s, 80’s & 90’s. Ben jij er klaar voor? Stap dan op de Disco Train en ga met ze mee terug in de tijd. Bibelot is aangekleed met retrodecors, de spiegelbol draait overuren en de discoverlichting zorgt voor de juiste sfeer. Waar: Noordendijk 104 in Dordrecht. De entree is €12,50
Vanavond op 18 januari 2019 worden de dames in het zonnetje gezet. Sam Blans komt namelijk naar Dordrecht toe. De voetjes gaan van de vloer en Sam geeft alle dames een cocktail deze avond, lucky you! Kom gratis binnen voor 00:00 en tante Toos trakteert op shotjes bij de bar. Waar: Beneej, Tolbrugstraat Landzijde 6 3311 EK Dordrecht
Ook draait Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald overuren. Deze film is nu te zien in verschillende bioscopen. Op 19 januari 2019 draait deze film (in 2D) om 18:50 in de Kinepolis in Dordrecht. Ga jij liever naar de Kinepolis in Breda? Daar draait deze film in 3D om 16:00 en in 2D om 21:15.
Ook willen wij nog een heerlijk recept met jullie delen.
Voor 4 tot 6 personen:
– 2 verse worsten
-500 gram gnocchi
-200 gram verse spinazie
-2 grote handen doperwten
-1 ui fijngehakt
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-1 blik tomatenblokjes
-60 ml water of kippenbouillon
-1 theelepel gedroogde oregano
-1 theelepel gedroogde tijm
-1 theelepel paprikapoeder
-1 bol mozzarella geraspt
-25 gram Parmezaanse kaas, geraspt (grof)
-Olijfolie
-Peper en zout
Verwarm wat olijfolie in de pan op medium vuur. Bak daarin de ui tot -ie glazig is. Snijd ondertussen de worst in plakjes.
Bak de knoflook een minuutje mee met de ui en voeg daarna de worst toe. Zet het vuur iets hoger en laat ongeveer 4 minuten bakken, tot de worst bruin is.
Doe er dan de tomaten, het water (of de bouillon) en de gedroogde kruiden bij. Bestrooi met zout en peper. Meng goed door en voeg de gnocchi toe aan de pan. Schep er daarna de spinazie doorheen, steeds in kleine beetjes tot het slinkt. Voeg nu ook de doperwten toe. Zorg dat er genoeg vloeistof in de pan zit en voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
Na drie minuten zijn nu ook de gnocchi en de doperwten gaar. Bestrooi de gnocchi met worst en lentegroenten met de geraspte mozzarella en de geraspte Parmezaanse kaas. Laat dit nog even pruttelen, tot de kaas een gesmolten laag vormt op de pasta. Dat duurt zo’n vier minuten.
Tip: heb je een grote koekenpan die ovenbestendig is, zet ‘m dan aan het einde nog een paar minuutjes onder de hete grill. Zo krijgt de kaas een onweerstaanbaar knapperig korstje. Maar zonder dat is -ie ook superlekker.
18 januari 2019
Blog
No Comments