Voor de meeste mensen is het alweer bijna weekend! En ondanks dat ze geen lekker weer opgeven, gaan we er toch een lekker weekend van maken. We hebben in ieder geval weer een aantal leuke dingen voor jullie onder elkaar gezet. Een Netflix top 3, een party agenda, verschillende festivals & een heerlijk recept!
Voor een smakelijk uitje dit weekend moet je echt naar het Food Truck Festival TREK in het Vroesenpark in Rotterdam. Dit festival bezoekt deze zomer een aantal verschillende locaties. Bekijk ook even hun website voor meer informatie.
Tijdens dit festival vormen tientallen ‘verschillende’ mobiele keukens één groot openluchtrestaurant. Je kan dus heerlijk van verschillende gerechten genieten.
Daarnaast wordt het programma aangevuld met gezellige live muziek en leuke theater acts.
donderdag 09 mei t/m zondag 12 mei
Hele dag
Er is dit weekend op de Janskerkhof in Utrecht een Fonteyn Festival, speciaal voor de wijnliefhebbers!
Er is een diversiteit aan proeverijen, ook zijn er verschillende producten in de aanbieding. Er zijn er kleine workshops te volgen!
De lokale aanbieders nemen jou namelijk aan de hand door dit smakelijke avontuur met meer dan 80 verschillende wijnen, aangevuld met lekker eten en sfeervolle live muziek.
vrijdag 10 mei t/m zondag 12 mei
Hele dag
Wij hebben een aantal toffe Netflix films onder elkaar gezet. Een film kijken zonder reclames is toch veel relaxter? Bekijk hieronder onze top 3 van deze week:
Vrijdag 10 mei | I Love Reggaeton | 23:00 The VIP Room | Rotterdam
Zaterdag 11 mei | Die Verrückte Stunde! | 22:30 Rodenburg | Beesd
Zaterdag 11 mei | No Diggity | 23:00 | De Graanbeurs | Breda
Zaterdag 11 mei | Silent Disco Festival #1 | 20:02 Annabel | Rotterdam
Zaterdag 11 mei | Dirty Weekend Vibes | 23:00 Club Vibes | Rotterdam
200 gr roomboter op kamertemperatuur
160 gr suiker
250 gr bloem
1 ei + 1 ei om te bestrijken
60 + 20 gr geraspte kokos
Rasp en sap van 1 limoen
Snufje zout
Springvorm van 23 cm
-Mix de boter met de suiker luchtig
-Voeg het ei, de rasp en het sap van een limoen, een snuf zout, 60 gr kokos en de bloem toe en mix het kort tot een glad beslag
-Vet de springvorm in met een bakspray en bekleed de bodem met bakpapier
-Verdeel het boterkoekbeslag over de vorm en strijk het glad. Laat de kokosboterkoek een uurtje rusten in de koelkast
-Verwarm de oven voor op 180 graden
-Haal de boterkoek uit de koelkast en strijk de bovenkant glad. Dit kan je met de bolle kant van een lepel doen
-Kluts een eitje en bestrijk de bovenkant van de boterkoek met het ei
-Garneer de boterkoek met de overgebleven kokos
-Bak de kokoskoek in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 180 graden
-Laat de boterkoek met kokos afkoelen op een taartrooster
*Je kunt deze kokosboterkoek ongeveer 2 dagen bewaren buiten de koelkast
Bron: www.uitpaulineskeuken.nl
Iedereen een heel fijn weekend en geniet ervan!
10 mei 2019
Blog
No Comments