Confianza.

Social.

17780
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17780,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Wat te doen dit weekend?

Wat te doen dit weekend?

Voor de meeste mensen is het alweer bijna weekend! Ondanks de regen die we morgen krijgen, hebben we wel weer een aantal leuke dingen onder elkaar gezet voor jullie! Een Netflix top 3, een grote party agenda en een festival. Ben je trouwens gek op chocolade? Bekijk dan ook even het recept hieronder.

 

Zeeland Jazz

 

Het International Jazzfestival Middelburg, wordt vanaf dit jaar gecombineerd met Scheldejazz om met gebundelde krachten een nog mooier festival te kunnen bieden.

 

Met de start in Terneuzen en het slotweekend in Middelburg, beloofd het dus een uitgebreid programma te worden.

 

Diverse podia in het centrum van Middelburg blijven natuurlijk op vrijdagavond en zaterdagmiddag centraal staan. Ook diverse kroegen zetten hun beste beentje voor met leuke live optredens waar u onder het genot van een drankje kan gaan genieten.

 

Data Zeeland Jazz 2019

vrijdag 07 juni t/m zondag 16 juni
Hele dag

 

Adres
Centrum Middelburg, Middelburg

 

Netflix

 

Wij hebben een aantal toffe Netflix films onder elkaar gezet. Een film kijken zonder reclames is toch veel relaxter? Bekijk hieronder onze top 3 van deze week:

 

  1. Hacksaw Ridge (waargebeurd)
  2. Black Mirror (serie)
  3. Rocky My Heart

 

 

Party Agenda

 

Vrijdag 14 juni | Poptash 23:30 op de Melkweg in Amsterdam
Vrijdag 14 juni | Backstage Secrets 23:00 in Breda
Vrijdag 14 juni | Chix Festival 20:00 De Poort in Den Bosch
Vrijdag 14 juni | Dirty Weekend Vibes Fridays 23:00 in Rotterdam
Vrijdag 14 juni | Tropicalismo 23:00 Poema in Utrecht

 

Zaterdag 15 juni | Raggatron 23:00 BRET in Amsterdam
Zaterdag 15 juni | R&B Social hiphop clubavond in Amsterdam om 23:30 Paradiso
Zaterdag 15 juni | Rgb Den Bosch P79 in Den Bosch
Zaterdag 15 juni | Booty Beatz 23:00 Bibelot in Dordrecht
Zaterdag 15 juni | Fluff Disco Festival 12:00 Soia Strand Oog in Al in Utrecht

 

Geweldige chocolade taart

 

 

Ingrediënten

 

8 ons (227 gram) bitterzoete chocolade, fijngehakt
2/3 kop (57 gram) Nederlands-proces cacao, gezeefd
2 theelepels instant espresso poeder 
1 kop kokend water
1 3/4 (222 gram) bekers bloem voor alle doeleinden
1 kop (200 gram) kristalsuiker
1/2 kop (100 gram) verpakte lichtbruine suiker
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 kop (227 gram) zure room, op kamertemperatuur
1/2 kop plantaardige olie 
4 grote eieren plus een eigeel, op kamertemperatuur
1 eetlepel witte azijn
2 theelepels vanille-extract

Voor de frosting:

2/3 kop (133 gram) kristalsuiker
4 grote eiwitten
1/4 theelepel zout
3 sticks (340 gram) ongezouten boter, in 12 stukjes gesneden en op kamertemperatuur
12 ons (340 gram) halfzoete chocolade, gesmolten en iets afgekoeld
1 theelepel vanille-extract

 

Zo maak je het

1.Voeg de chocolade, cacaopoeder en espressopoeder toe aan een middelgrote, heatproof kom. 
2.Giet heet water over het mengsel. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer het mengsel zachtjes tot een glad mengsel en zet het opzij om af te koelen.
3.Verwarm intussen de oven voor op 175 graden. Smeer boter in twee ronde taartvormpjes en sprenkel er meel overheen. 
4.Klop in een kleine kom meel, suiker, zout en bakpoeder door elkaar.
5.Klop de zure room, olie, eieren, eigeel, azijn en vanille in het afgekoelde chocolademengsel tot een glad mengsel. 
6.Roer het bloemmengsel erdoor tot een glad mengsel, mix niet te lang door!
7.Giet het beslag in de voorbereide vormen en bak 35 tot 40 minuten 
8.Laat ze 30 minuten afkoelen in de vormen en draai ze vervolgens voorzichtig om op een bord om volledig af te koelen.

Maak de frosting:

Gooi de suiker, het eiwit en het zout in de kom om te mixen
Plaats de kom over een steelpan gevuld met een centimeter zacht kokend water. 
Zacht en constant kloppen, verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost en het mengsel iets dikker en schuimiger is. 
Tik de 65 graden aan op een suikerthermometer of een digitale thermometer, wacht ongeveer 3 minuten.
Plaats de mixer met gardeopzetstuk en klop het eiwitmengsel op gemiddelde snelheid tot het enigszins afgekoeld en ingedikt is.
Voeg de boter, 1 stuk per keer toe, tot een gladde en romige massa. 
Blijf gewoon kloppen totdat het glad wordt. Als de boter te warm en vettig wordt, moet de kom 10 tot 15 minuten in de koelkast worden gezet. 
En daarna blijven kloppen tot een gladde massa. Voeg de chocolade en vanille toe en mix door elkaar. 
Verhoog de snelheid tot gemiddeld hoog en sla tot een licht, luchtig en goed mengsel, doe dit ongeveer 30 seconden, schraap langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.

Bouw de taart op: 

Plaats een taartlaag op een draaitafel of caketribune. Spreid een gelijkmatige laag glazuur uit over de gehele cakevorm en duw deze net iets over de rand naar buiten. 
Plaats de andere taartlaag ondersteboven op de frosting zodat de bovenkant van de cake mooi en plat is. 
Met een offset spatel, spreid de resterende glazuur gelijkmatig over de hele cake. Je kan de taart maximaal 2 dagen goed houden in de koelkast. 
 
Laat het een uur op kamertemperatuur komen voordat u het serveert.
Als je geen espressopoeder hebt, kun je 1 kop warme koffie gebruiken in plaats van het poeder + kokend water. 
Dit recept maakt gebruik van plantaardige olie, zorg ervoor dat het vers is en geen geur heeft.

 

Eetsmakelijk! 

 

 

Iedereen een heel fijn weekend, enjoy! Ps. het is zondag Vaderdag, check ons artikel voor eventuele tips en ideeën.

Date

14 juni 2019

Category

Blog

Tags
gerecht, krokante kip, netflix favorites, partyagenda, recept, uitgaan, wat te doen dit weekend
No Comments

Post a Comment