Wat te doen dit weekend?
Het is alweer vrijdagmiddag en de klok tikt alweer bijna vijf uur aan. De meeste van jullie hebben dan weekend. Het is de hele week al lekker weer geweest, wat treffen we het toch met de temperaturen op dit moment. Kom maar op met de Lente! We hebben een aantal leuke dingen voor jullie onder elkaar gezet. Bekijk ze snel hieronder:
Bike Motion Benelux
Fietsliefhebbers kunnen dit weekend terecht in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens Bike MOTION Benelux! Van fietsvakanties tot de laatste gadgets komen hier namelijk aan bod. Er zijn ook verschillende activiteiten waar je aan deel kunt nemen.
Zo is er een MTB testparcours, een heus lab om je fietshouding te checken en zijn er vragenuurtjes met diverse professionals gepland.
Kortom, wie z’n voeten graag op de trappers plaats begeeft moet dit weekend gewoon naar Utrecht komen. Je bent hier de hele dag welkom.
Swan Market
De Swan Market in de Van Nellefabriek in Rotterdam is dé gelegenheid om tijdens dit uitje de creativiteit van startende ondernemers te bewonderen en eventueel in huis te halen. Daarnaast biedt de markt ook de gelegenheid om lekker te ontspannen dankzij de aanwezige muziek en beschikbare hapjes en drankjes. Hier kan toch niemand nee tegen zeggen?
Er zijn ook klassieke draaimolens en springkussens, dit is voor de kinderen ook super leuk! Een ontspannen dagje uit voor het hele gezin dus.
Data Swan Market 2019
zondag 24 februari
11:00 – 17:00
Party Agenda
In Rotterdam zijn er morgen een aantal toffe feestjes te bezoeken;
-Back 2 the 90’s 20:00 – 04:00 // Ahoyweg 10
-De Danshal 23:00 – 04:30 // Raampoortstraat 24/26/28
-Peachy ”met allemaal vrouwelijke DJ’S” 23:00 – 04:00 // Stadhuisplein 39
Netflix
Wij hebben een aantal toffe Netflix films onder elkaar gezet. Een film kijken zonder reclames is toch veel relaxter? Bekijk hieronder onze top 3:
- Love and Honor
- Kong Skull Island
- Brain on Fire
Chocolade Truffelcake
Iedereen die ooit het boek of film Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl gelezen/gezien heeft, weet dat de werknemers in de chocoladefabriek Oempa-Loempa’s zijn. En het enige voedsel waar Oempa-Loempa’s hun hele leven lang naar verlangen zijn cacao-bonen: ze dromen er de hele nacht van en praten er de hele dag over.
Je hoeft het woord cacao-boon maar te zeggen tegen een Oempa-Loempa en het water loopt hem of haar meteen in de mond. Maar dat is bij ons mensen ook toch? Misschien nog net iets meer bij vrouwen. Maar ach, de meeste mensen houden wel van chocolade. Daarom willen wij deze chocolade truffelcake met jullie delen. Bekijk hieronder de ingrediënten:
Ingrediënten
- 175 g bloem + 1 el
- 7 g bakpoeder
- 2 el cacaopoeder
- snufje zout
- 450 g roomboter
- 250 g suiker
- 4 eieren
- 250 ml volle melk
- 1 vanillestokje
- 2 eierdooiers
- 200 g pure chocolade
- 60 g poedersuiker
- 60 ml slagroom
Extra nodig
Cakevorm van 25cm, bakpapier, huishoudfolie, spuitzak met een gekarteld spuitmondje
Tijd
45 minuten bereiding, 60 minuten oven en 60 minuten wachten.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier.
- Meng in een kom 175 g bloem, het bakpoeder, de cacao en het zout met een garde door elkaar.
- Klop in een andere kom 200 g zachte roomboter met 200 g kristalsuiker luchtig. Meng één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
- Meng het bloemmengsel door het botermengsel en klop heel kort door elkaar tot je geen bloemresten meer ziet.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar.
- Maak ondertussen banketbakkersroom. Breng hiervoor 250 ml volle melk aan de kook.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Voeg het vanillemerg toe aan de melk.
- Zet het vuur lager, laat de melk 5 minuten zachtjes trekken en roer af en toe rustig door.
- Klop intussen de 2 eierdooiers met 50 g kristalsuiker tot een crème.
- Voeg 1 eetlepel bloem toe en giet de hete melk al roerende bij het eimengsel. Roer even goed door.
- Schenk het mengsel terug in de pan en laat de banketbakkersroom nog een paar minuten op laag vuur zachtjes koken. Blijf roeren.
- Giet de room op een plat bord of schaal en dek af met huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.
- Haal de cake uit de oven als deze gaar is (test dit met een sateprikker) en laat hem 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen. Om de cake sneller af te laten koelen kun je hem nu alvast horizontaal in 3 lagen snijden. Als er een hoge bult op de cake zit, snijd deze er dan ook af, de cake moet namelijk zo plat mogelijk zijn.
- Smelt 150 g chocolade au bain-marie (een pan boven een andere pan zetten met heet water waardoor de chocolade smelt op een rustige manier).
- Klop 250 g roomboter luchtig met 60 g poedersuiker. Meng er de afgekoelde banketbakkersroom doorheen.
- Roer de gesmolten chocolade al mixend door de crème. Stop met roeren als de chocolade goed gemengd is.
- Als je de cake nog niet horizontaal in drie lagen hebt gesneden, doe dat dan nu. Bestrijk twee plakken cake gelijkmatig met een laagje chocolade-truffelcrème.
- Leg de twee plakken weer op elkaar en leg er de derde plak bovenop. Laat de cake 10 minuten opstijven in de koelkast. Zet ook de resterende chocolade-truffelcrème in de koelkast.
- Haal de cake uit de koelkast en bestrijk de zijkanten dun met een laag chocolade-truffelcrème.
- Schep de overgebleven crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit rozetten op de cake.
- Hak 50 g pure chocolade grof en schep in een vuurvaste kom.
- Breng 60 ml slagroom aan de kook. Haal de pan van het vuur en schenk de room over de gehakte chocolade.
- Laat even staan en roer dan goed door tot een egaal bruin mengsel. Laat de ganache afkoelen.
- Schep de ganache in een spuitzak(je) of cornetje en versier de cake met kleine dopjes ganache.
Bron: https://zoetenverleidelijk.blogspot.com
Iedereen een heel fijn weekend en geniet ervan!
No Comments