Confianza.

Social.

18453
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18453,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Wat zegt jouw werkplek over je werkprestaties?

Wat zegt jouw werkplek over je werkprestaties?

‘Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’ zeggen ze wel eens. Aangezien het vandaag Ruim-Je-Bureau-Op-Dag is (het lijkt wel of ze steeds weer iets nieuws verzinnen!) zijn we op onderzoek uit gegaan. Wij waren namelijk benieuwd in hoeverre de werkplek je werkprestaties beïnvloedt..

 

Allereerst willen we vooropstellen dat wij de veiligheid op het werk het àller-belangrijkste vinden. Zowel voor jezelf als wel voor anderen. De wijze waarop je omgaat met je werkplek èn hoe je deze achterlaat, heeft hier wel degelijk invloed op. Het voelt dan ook bijna overbodig te vermelden dat het de voorkeur geniet, materialen en gereedschap direct na gebruik netjes op te ruimen. Zo minimaliseer je de kans op gevaarlijke situaties en hoef je nooit lang te zoeken als je iets nodig hebt. Werkt wel zo prettig, toch?

 

Als we kijken naar afgelopen decennium, zien we dat Japanse opruimtechnieken hier in de Westerse wereld hun intrede gedaan hebben. Zo helpt Marie Kondo (opruimcoach uit onder andere de Netflixserie ‘Tidying up’ en bestsellerauteur) bijvoorbeeld met het herstructureren van je huis. Maar vergis je niet, ook het bedrijfsleven is niet achtergebleven! Zo wordt de zogenaamde ‘5S’ methode steeds populairder om te implementeren. Vrij vertaald staat dit voor: Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Systematiseren. Deze manier van werken beloofd een tijdsbesparing op de lange termijn, waarbij het efficiënter werken eveneens kan leiden tot meer werkplezier en verbinding tussen collega’s onderling. Klinkt als een win-win situatie!

 

Maar allemaal leuk en aardig, maar wat is de relatie tussen de werkplek en het gedrag van werknemers? Wij zijn een rondje over het internet gaan surfen en hebben de resultaten uit verschillende onderzoeken gebundeld. We nemen je mee in een heads up!

 

Een schone werkplek schijnt medewerkers te stimuleren meer het goede te doen. Denk aan een gezondere levensstijl, niet bezig zijn met criminaliteit en men schijnt zelfs vrijgeviger te worden. Is je werkplek daarnaast ook nog eens opgeruimd? Dan leidt dit tot een hogere productiviteit en werk je hoogstwaarschijnlijk nauwkeuriger dan wanneer dit niet zo zou zijn.

 

Toch is er ook goed nieuws voor degene, wiens werkplek een ietwat chaotisch karakter kent! Want wist je dat een rommelig bureau het creatief denken en het verzinnen van nieuwe ideeën stimuleert? Zo schijnt men meer open te staan voor innovatie en het conventionele beter los te durven laten. Dus is het bij jullie op de ontwerpafdeling van nieuwe producten wat rommelig? Geen stress! Dit kan prima tot een positief eindresultaat leiden.

 

Kortom, hoe je werkplek er ook uitziet? Safety first en voor zowel een schoon, opgeruimd als rommelig bureau valt wel iets te zeggen.

 

Wil jij nu meer weten over dit onderwerp? Lees dan nog even deze artikelen op internet:

 

 

 

Benieuwd naar wat werken in ‘de flow’ voor je kan doen? En wat dat dan precies is? Je leest het hier.

 

 

 

 

 

 

Date

11 januari 2021

Category

Blog

Tags
Aandachtisonsadviesintuitieonskompas, confianza, eenopgeruimdhuisiseenopgeruimdhoofd, Invloedwerkplek, recruitment, RuimJeBureauOpDag, Werkplek, Werkprestaties