Confianza.

Social.

17411
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17411,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Werken in een fijne omgeving

Werken in een fijne omgeving

Werken in een fijne omgeving

 

Wij weten inmiddels wat een fijne werkomgeving met je kan doen. Je bent dan gepassioneerd over je dagelijkse werkzaamheden. Het liefst wil je niks missen en overal een bijdrage aan leveren.

Helaas is bovenstaande niet weggelegd voor het overgrote deel. Als er geen prettige werksfeer hangt kan je jezelf gaan irriteren, met een minder gevoel naar je werk gaan (ik moet weer op maandag) en concentratieverlies en mindere prestaties liggen op de loer.

 

Waarom is een prettige werkplek belangrijk?

 

Iedereen heeft voorkeuren als het gaat om de inrichting en het comfort van de plek waar jij acht uur per dag door brengt. Lichtinval is in ieder geval belangrijk voor het gevoel.

Licht doet leven.. het licht dicteert namelijk ons dag-en nachtritme, onze stofwisseling en onze hormonenhuishouding. Een goede verlichting op je werkplek is daarom heel belangrijk.

Het blijkt zelfs wetenschappelijk bewezen te zijn dat veel daglicht op je werkplek zorgt voor een betere nachtrust en mensen tot meer lichaamsbeweging inspireert. Vooral wanneer je heel de dag achter een bureau zit is beweging goed voor je!

Zorg er ook altijd voor dat je bureau netjes en geordend is. Het is bewezen dat je hoofd rustiger is wanneer je werkplaats overzichtelijk en geordend is. Dit hoeft natuurlijk niet alleen op kantoor te zijn. Iedereen heeft wel een werkplaats (cabine, werkbus, loods, of een andere soort ruimte). Naast dat je plek geordend moet zijn is schoon houden ook een dingetje, pak èèn keer in de week een doek om je werkplaats af te nemen.


Relaties

 

Dan gaan we het nu over je baas, collega’s en teamleider hebben.  Wanneer je met hen geen klik hebt zal je op sommige dagen met lood in je schoenen naar je werk gaan. Uiteraard is je eigen instelling en werk ‘attitude’ hier ook heel belangrijk in. Stel je open op in teamverband en vraag om verbeterpunten als je leidinggevende al een aantal keren kort van stof is geweest. Ontwikkeling en onderdeel worden van een team, daar heb je vaak zelf ook een behoorlijke invloed op.

 

Samen kom je verder en sta je sterker

Date

16 november 2018

Category

Blog

No Comments

Post a Comment