Confianza.

Social.

18450
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18450,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Wijsheid

Wijsheid

06 januari, de dag waarop 3 wijzen uit het oosten kwamen. Even over wijsheid gesproken.. wat is dat vandaag de dag, als het op werk aan komt? Wat als je door de vele tijd – die we nu hebben – bedacht hebt dat het werk wat je doet, niet meer bij je past? Dat je liever iets anders zou willen?

 

Bij Confianza komen we regelmatig bij oud-medewerkers in de lucht, zijn we benieuwd hoe het ze vergaat. Onlangs spraken we weer met een aantal en opvallend was dat een deel van hen aangaf, het roer qua werk omgegooid te hebben. Ze vertelden dat dit een spannend traject was geweest, maar geen één had er tot op heden spijt van gehad. Andersom komen we eigenlijk ook vaak genoeg tegen. Vertellen kandidaten in een intakegesprek dat ze vroeger niets liever deden dan opa helpen in de werkplaats, inmiddels iets totaal anders doen, maar graag terug willen naar die intrinsieke passie.

 

Maar hoe werkt dat?  Samen kijken we dan hoe we dit vorm kunnen gaan geven. Daarbij kunnen we altijd terugvallen op één van onze belangrijkste pijlers; WELZIJN in werk WERKT.

 

Als we trendwatchers mogen geloven, gaat er in 2021 het één en ander verschuiven op de arbeidsmarkt. Zo zullen er dit jaar in een aantal beroepsgroepen, een aanzienlijk deel met pensioen gaan en wordt verwacht dat daar onvoldoende opvolging voor is. Aan de andere kant verwacht men ook dat de werkloosheid nog iets zal toenemen. Omscholing zal hier een grote rol in gaan spelen. Op vacaturesites zal bij deze banen de afkorting (OMS) achter de functietitel worden gezet, zodat voor sollicitanten duidelijk is dat er ook gereageerd mag worden als je nog niet de juiste papieren hebt maar wel de wil tot omscholing.

 

Zelf zagen wij afgelopen jaar eveneens nieuwe ontwikkelingen ontstaan; bijvoorbeeld een stijging in de bouw van luxe vakantiewoningen, daar we afgelopen jaar massaal in eigen land op vakantie gingen. Vermoedelijk zal deze lijn de komende jaren doorgezet worden en vakantieparken spelen hier graag op in. Eerlijk is eerlijk, voor ons biedt dit ook weer mooie kansen. We hebben hiertoe dan ook een aantal prachtige uitdagingen klaar staan.

 

Hoe het jaar ook moge gaan verlopen, wij zijn blij dat er op de arbeidsmarkt meer gekeken gaat worden naar mogelijkheden en gedacht wordt in kansen. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat
het zeker de moeite waard is. Dit lieten wij al eerder doorschemeren in ons gesprek met onze medewerker Dennis Groenendijk. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op.

 

En heb je ons gesprek met Dennis nog niet gelezen? Geen probleem, je leest het hier.

 

 

 

 

 

 

Date

6 januari 2021

Category

Blog

Tags
arbeidsmarkt2021, confianza, omscholing, trends2021, WelzijnWerkt, wijsheid