Confianza.

Social.

17434
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17434,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0.1537189083,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Zo versier je een kerstboom in 10 stappen!

Zo versier je een kerstboom in 10 stappen!

Dit jaar is iedereen er vroeg bij. Blijkbaar beginnen wij Nederlanders steeds vroeger met het opzetten van de kerstboom. Sinterklaas is het land nog niet uit of wij staan de lampjes al uit de knoop te halen.

 

Blijkbaar worden wij mensen enorm happy van een kerstboom. Deze periode geeft ons rust en door de sfeer in huis te halen voelen we ons helemaal gelukkig!

 

Stap 1. Denk na over de kleur en het thema.

Hoe versier je een kerstboom? Dat is echt helemaal niet moeilijk. Voordat je gaat versieren, begin je natuurlijk eerst met het plannen.

 

-Welke kleur wil je erin gaan hangen?
-Welke stijl wil je neerzetten?
-Denk natuurlijk ook na over de materialen die je wilt gebruiken. Kies je voor drukke kerstballen of ga je voor een rustige sfeer?
-Wil je ook slingers, engelenhaar of andere dingen gebruiken in je boom?
-Wil je een stoere kerstboom? Ga dan voor metaal, leer of hout!

Als je meer (Kerst) woondecoratie hebt moet je boom daar natuurlijk wel op aansluiten. Confianza heeft dit jaar gekozen voor een groen/zilver thema! Hoe dan ook maak een plan of desnoods een moodboard.

 

Stap 2. Een goede voorbereiding is het halve werk

 

Heb je nog genoeg kerstballen? Ik bedoel, ieder jaar sneuvelen er wel een aantal. Ga ongeveer van 70-90 kerstballen uit. Dit lijkt enorm veel, maar wanneer je een boom van 1.80 hebt hangt je boom met 65 ballen niet vol genoeg.

 

-Iedere kerstboom heeft een voet of standaard nodig. Ga je voor een rieten mand? Of juist voor een kleedje? Wat komt er bovenop de boom? Een piek, een ster of juist iets anders?

-Check altijd de kerstlampjes van de kerstboom. Doen ze het nog? Want straks is je hele boom klaar en dan doet de helft het niet of misschien gaat er geen een lampje aan! *baal moment*

-Heb je wel voldoende kerstbalhaakjes in huis? Want touwtjes zijn vreselijk. Het touw is vaak te glad waardoor de knoopjes er weer uitglijden. Dan heb je vaak nog het geluk dat je kerstballen van plastic zijn!

 

Stap 3. Begin altijd met de lichtjes

 

De basisverlichting verdelen in de boom is voor sommige mensen best wel lastig. Hoe begin je? Dit hangt af van de lichtjes die je gebruikt. Doe een basisverlichting dicht bij de stam. Werk trouwens altijd van boven naar beneden.

 

Stap 4. Verdeel de takken in je boom

 

Voor extra volume in je boom kun je werken met neppe takken en ‘sprays’ zoals ze dat noemen in de kerstdecoratiewereld. In het tuincentrum zie je dit bijna altijd.

 

Stap 5. Hang effen kerstballen dichtbij de stam

 

De meeste mensen hebben zowel effen kerstballen in èèn kleur, als wat meer aparte vormen zoals sterretjes, diertjes of dennenappels. En je hebt natuurlijk ook nog de kerstballen met versieringen. Begin altijd met de effen ballen en hang deze wat dieper in de boom. Dit zorgt voor vulling en volume in de boom.

 

Stap 6. Hang je accent of detail verlichting in je kerstboom

 

Naast je basisverlichting, kun je eventueel ook nog werken met accentverlichting. Dit geeft namelijk een superleuk effect!

 

Stap 7. Verdeel je decoratieve ornamenten over de boom

 

Vervolgens hang je de wat meer decoratieve objecten in de boom. De echte eyecatchers mogen dus meer vooraan hangen. Begin met de grootste kerstballen en hang de kleinste items pas op het laatst in de boom. Als je slingers hebt kan je die ook bij deze stap erin hangen.

 

Stap 8. Afwisseling is enorm belangrijk

 

Als je aan het verdelen bent, let dan op variatie in kleuren, wissel mat en glanzend af. Hang bijvoorbeeld zacht stoffen sterretjes naast een glitter kerstbal. Of hang een veertje naast een houten kerstboompje. Die afwisseling is enorm belangrijk! Hierdoor zorg je voor evenwicht.

 

Stap 9. Hang kleine ornamenten in groepjes bij elkaar

 

De allerkleinste items kun je verdelen over de boom, maar het is ook leuk om ze in groepjes bij elkaar te hangen. Zeker wanneer ze hetzelfde thema bevatten is dit erg sfeervol.

 

Stap 10. Vergeet natuurlijk niet de voet te versieren!

 

Je moet de boom van top tot teen (voet) versieren. Leg er een mooi doek of kerstboomkleed omheen. Leg er wat ingepakte cadeaus onder, in dezelfde stijl en kleuren als de ballen in de boom. En je kan ook altijd voor houten blokken kiezen, hierdoor krijgt de boom een warm effect! Wil je snel klaar zijn? Zet de kerstboom dan gewoon in een rieten mand.

 

Veel succes met deze tips!

 

Date

7 december 2018

Category

Blog

Tags
kerst, kerstboom, kerstboom versieren, versieren
No Comments

Post a Comment